reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
U mnie dzisiaj pierwszy dzień z dwojka dzieci w pojedynkę. Ale chyba tego potrzebowałam, żeby zobaczyć jak to będzie. I chyba lepiej organizuje się sama. Sama sobie narozrzucam, sama sobie posprzątam, oczywiście plus chaos starszego.
Cukrów praktycznie nie mierze, czasem rano. Ale po posiłkach wcale, bo jak zjem to po kilku godzinach przypominam sobie, że trzeba znowu zjeść, więc gdzie tam mierzenie cukrow.
Gojenie się rany krocza w taki upał to masakra. Strasznie mi to dokucza.
wietrz wieczorem i noca moze? Mi bardzo pomagala ta pianka ginexid do podmywania oh.... dzialala cuda na rane, szkoda ze nie da sie jej w postaci jakis kompresow bylo miec. A moze na takie upaly to wkladki wielorazowe zeby sienie przyklejalo?
Powiem Ci jeszcze ze nie ma co ukrywac nic przed starszakiem bo najlepsza metoda to powiedzenie wprost. 4latki sa bardzo kumate :-)

wietrz wieczorem i noca moze? Mi bardzo pomagala ta pianka ginexid do podmywania oh.... dzialala cuda na rane, szkoda ze nie da sie jej w postaci jakis kompresow bylo miec. A moze na takie upaly to wkladki wielorazowe zeby sienie przyklejalo?
Powiem Ci jeszcze ze nie ma co ukrywac nic przed starszakiem bo najlepsza metoda to powiedzenie wprost. 4latki sa bardzo kumate :-)
Moj ma 2.5 to wiesz rozumie, że mamę boli itd, ale pozagladac by chciał, a wolę nie 😅
Używam tantum rosa też trochę łagodzi, wkładek, podpasek tysiące w łazience, ale chyba trzeba po prostu czasu 🤷 próbowałam ostatnio nocą, ale jak mały zaczął płakać to zanim ja się poogarnialam to już całą chałupa wstała 😁

Moj ma 2.5 to wiesz rozumie, że mamę boli itd, ale pozagladac by chciał, a wolę nie 😅
Używam tantum rosa też trochę łagodzi, wkładek, podpasek tysiące w łazience, ale chyba trzeba po prostu czasu 🤷 próbowałam ostatnio nocą, ale jak mały zaczął płakać to zanim ja się poogarnialam to już całą chałupa wstała 😁

To sobie ubzduralam ze tez masz 4 latka 🤦‍♀️🤷‍♀️

Wspolczuje tych upalow. To jakas pomylka na polog 🥴 ale oby minelo szybko i zobaczysz ze bedzie francja elegancja ;-)
A jak maly?

To sobie ubzduralam ze tez masz 4 latka 🤦‍♀️🤷‍♀️

Wspolczuje tych upalow. To jakas pomylka na polog 🥴 ale oby minelo szybko i zobaczysz ze bedzie francja elegancja ;-)
A jak maly?
Też tak myślę, najdłuższa droga już za mną 😁
Maksio to mały krzykacz😁ogólnie bardzo dobrze, ale jemu też daja te upaly w kość, bo skórka cierpi. A to pupa odparzona, a to coś pod szyjka w załamaniu. Wstępnie sytuacja opanowana, pomaga bepanten sensiderm i oczywiście wietrzenie ciałka. Tak więc, jestem na etapie pieluch wielorazowych zamiast pampersów, bo kładę mu jeszcze na podklad, inaczej chyba by nas puścił z torbami, żeby co każda kupę zmieniać podklad ( a kupa 100 razy na minute) 😅 w dzień ładnie śpi, a w nocy wstaje, co godzinę🤷ale ogólnie jest dobrze 🙂

reklama
Do góry