reklama
Przez długi czas jadłam kanapkę z szynka I ewentualnie zielonym warzywem, ale ostatnio jem kabanosy z jedną kromka chlebaCzy możecie napisać co jecie na ostatnią kolację /przekąskę tą późnym wieczorem? Jakos nie mogę nic dopasować, aby ten cukier był w miarę w normie. Dziś 107 rano, to za dużo.
gooskaw
Fanka BB :)
Czy możecie napisać co jecie na ostatnią kolację /przekąskę tą późnym wieczorem? Jakos nie mogę nic dopasować, aby ten cukier był w miarę w normie. Dziś 107 rano, to za dużo.
U mnie byly 2 kanapki z maslem szynka i na poczatku z pomidorem a pozniej z zielonym ogorkiem.
A moze bedzie latwiej nam cos doradzic jak napiszesz co sama probowalas juz?
Kasiek88
Kanapka jedna z szynką, kanapka z serem kanapkowym- tu cukier rano o 7 jest 90-94. Oczywiście o 6 rano 89 wyłapałam, ale ciężko mi się zwlec o tej żeby jeść. Jeśli zjem pół małego kubka jogurtu naturalnego z musli to cukier ponad 100. Czyli jogurt nie może być. No i zmierzyłam raz cukier o 5 nad ranem i był 100, w już o 7 jak wstałam 93 więc tutaj też coś jest nie tak.U mnie byly 2 kanapki z maslem szynka i na poczatku z pomidorem a pozniej z zielonym ogorkiem.
A moze bedzie latwiej nam cos doradzic jak napiszesz co sama probowalas juz?
Nath096
Nie spałam do 3 Panie nawet spoko. Najgorzej ta starsza pani,bo miała mieć bezsenność,a ona mlaska,chrapie, gwizda a jak wwstaje siku to cały oddział wstaje Ale bardziej nie spałam bo nie mogłam niż mi przeszkadzały. Mówiły też dziewczyny,że noc na oddziale była spokojna@Nath096 jak po nocy na sali z kilkoma paniami ? Wyspana? Hihi
gooskaw
Kanapka jedna z szynką, kanapka z serem kanapkowym- tu cukier rano o 7 jest 90-94. Oczywiście o 6 rano 89 wyłapałam, ale ciężko mi się zwlec o tej żeby jeść. Jeśli zjem pół małego kubka jogurtu naturalnego z musli to cukier ponad 100. Czyli jogurt nie może być. No i zmierzyłam raz cukier o 5 nad ranem i był 100, w już o 7 jak wstałam 93 więc tutaj też coś jest nie tak.
To jeszcze jest kwestia godziny o ktorej jesz.
I tak ostatni posilek zazwyczaj w nabial jakikolwiek to zly pomysl. Niewielu kobietom odpowiada nabial w cukrzycy ciazowej w drugiej polowie dnia i nocy.
Dorzuc jakies warzywo do kanapki i moze sprobuj dorzucic jeszcze jedna kanapke i zrezygnuj z serka kanapkowego na noc.
I najwazniejsze pytanie czy na bank chleb masz odpowiednio dobrany? To on w wiekszosci wypadkow jest 'winny'.
Kasiek88
Chleb robię sama pełnoziarnisty, w dzień cukier po nim jest ok. Ale fakt może spróbuję inny na noc. Dziękuję.To jeszcze jest kwestia godziny o ktorej jesz.
I tak ostatni posilek zazwyczaj w nabial jakikolwiek to zly pomysl. Niewielu kobietom odpowiada nabial w cukrzycy ciazowej w drugiej polowie dnia i nocy.
Dorzuc jakies warzywo do kanapki i moze sprobuj dorzucic jeszcze jedna kanapke i zrezygnuj z serka kanapkowego na noc.
I najwazniejsze pytanie czy na bank chleb masz odpowiednio dobrany? To on w wiekszosci wypadkow jest 'winny'.
reklama