reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Moze byc od kregoslupa tzn od materaca szpitalnego mega wygodnego. Jakas kolka lub nerwobol. Moze byc tez po sterydach 🤷‍♀️ szpital ma 'leczyc' a wychodzisz gorzej chora 🤪 ale pomysl ze to juz rzut beretem i do domku:-)
No też tak myślę. Ale znowu w łazience nie byłam ...masakra. zgłosiłam doktorce mówi że mnie obejrzy co to może być ale kiedy 😛

reklama
Poszłam trzeci raz do dyżurki,bo jestem bordowa. Rozpalona. Zmierzyła mi ciśnienie ok,temp ok. Plecy olala. Kazała Dec paracetamol i płyn na przeczyszczenie żył po tym magnezie. No j na koniec wbiła mi steryd ,niestety inna pani co wczoraj w ten sam poślad ,w boląca połowę krzyczac,że jestem spięta i wcale nie boli 😅

Ja pindole...
Daj znac jak sie vedziesz czula po tym plynie...

Ja taka bordowa bylam po sterydach ale to juz aci pisalam ze dekold i ramiona i twarz mialam czerwone.

Ja pindole...
Daj znac jak sie vedziesz czula po tym plynie...

Ja taka bordowa bylam po sterydach ale to juz aci pisalam ze dekold i ramiona i twarz mialam czerwone.
no ja jestem rozpalona i oczy mam mętne. Ale to wiesz do 3 nie spałam od 5 te przeboje. Czuje się bardziej chora niż tu przyszlam. Kłuje mnie trochę w lewym boku może to ta 2. Ssie mnie ciągle,ale jem po trochu,bo mnie muli. Rano byłam bliska przekręcenia się. Serio. I nikt mi potem nie zrobił badania na ilość magnezu we krwi. Ech... powiem Ci,se mają to wszystko w dupie.

Ta starsza pani się wykonczy swoją dieta. Wpieprza cm dostaje naraz plus swoje rzeczy ,a kupuje sobie se en data,precle ,banany. Ciągle ciapie. Dali kolację to się wzięła ,przyszła pielęgniarka i mówi żeby to zostawiła na 18,bo przed będzie insulina i w ogóle musi sobie dzielić posiłki. Chyba pierwsza co cokolwiek się zainteresowała. Ja z obiadu zjadłam tylko zupę i153 cukier. A na drugie martadela w panierce ,ziemniaki i jakaś papa,a do zupy były wafle ryżowe. A na kolację nie wiem co jest,bo jakoś nie mam apetytu...ale napije się Skyru żeby mnie nie zassało.

no ja jestem rozpalona i oczy mam mętne. Ale to wiesz do 3 nie spałam od 5 te przeboje. Czuje się bardziej chora niż tu przyszlam. Kłuje mnie trochę w lewym boku może to ta 2. Ssie mnie ciągle,ale jem po trochu,bo mnie muli. Rano byłam bliska przekręcenia się. Serio. I nikt mi potem nie zrobił badania na ilość magnezu we krwi. Ech... powiem Ci,se mają to wszystko w dupie.

Ta starsza pani się wykonczy swoją dieta. Wpieprza cm dostaje naraz plus swoje rzeczy ,a kupuje sobie se en data,precle ,banany. Ciągle ciapie. Dali kolację to się wzięła ,przyszła pielęgniarka i mówi żeby to zostawiła na 18,bo przed będzie insulina i w ogóle musi sobie dzielić posiłki. Chyba pierwsza co cokolwiek się zainteresowała. Ja z obiadu zjadłam tylko zupę i153 cukier. A na drugie martadela w panierce ,ziemniaki i jakaś papa,a do zupy były wafle ryżowe. A na kolację nie wiem co jest,bo jakoś nie mam apetytu...ale napije się Skyru żeby mnie nie zassało.

Wciagaj chociaz kanapki zeby te cukry unormowaly sie w miare szybko i zebys Ty sie nie przekrecila. Sam skyr nie wniesie nic w diete a i tak masz zaburzone cukry wiec nie daj sie 'zjesc od srodka' swojemu organizmowi. Bo jak nie dostarczysz jedzonka to nawet Twoja Malutka nie bedzie miala sily zeby Cie kopac i dawac znac ze jest okej.

Ja jem zawsze kromkę chleba pszenno- żytniego z plastrem sera żółtego. Fanką nigdy nie byłam ale cukry mam po tym ok.
Może jestem wyjątkiem.
Oby przetrwać 1,5 miesiąca i nie spojrzę nawet na ten zestaw 🙄

Kurczę Nath współczuję przygody z magnezem, mam nadzieję, że szybko odzyskasz siły ✊
Do kiedy planowo Cie trzymają ?

Dziewczyny, od czego zacząć?
moje wyniki krzywej z dziś: na czczo 137 (!), Po 1h - 138, a po 2h - 122. Jutro wizyta i pewnie skierowanie do poradni 🤦‍♂️

ale co mam robić, jestem załamana i nie wiem co robić 🫤🫤

reklama
Wciagaj chociaz kanapki zeby te cukry unormowaly sie w miare szybko i zebys Ty sie nie przekrecila. Sam skyr nie wniesie nic w diete a i tak masz zaburzone cukry wiec nie daj sie 'zjesc od srodka' swojemu organizmowi. Bo jak nie dostarczysz jedzonka to nawet Twoja Malutka nie bedzie miala sily zeby Cie kopac i dawac znac ze jest okej.
Staram się ,zjadłam zupę na obiad . Zaraz może cię zjem,ale jak jem to ten bok mi dokucza,bo nie ma miejsca.

A po tej kroplówce z soli fizjologicznej wróciłam do życia. Przebudziłam się i kolor wrócił do normy,ale znowu mj coś ciepło teraz może od sterydow.

Do góry