reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Moze byc od kregoslupa tzn od materaca szpitalnego mega wygodnego. Jakas kolka lub nerwobol. Moze byc tez po sterydach 🤷‍♀️ szpital ma 'leczyc' a wychodzisz gorzej chora 🤪 ale pomysl ze to juz rzut beretem i do domku:-)
No też tak myślę. Ale znowu w łazience nie byłam ...masakra. zgłosiłam doktorce mówi że mnie obejrzy co to może być ale kiedy 😛

reklama
Poszłam trzeci raz do dyżurki,bo jestem bordowa. Rozpalona. Zmierzyła mi ciśnienie ok,temp ok. Plecy olala. Kazała Dec paracetamol i płyn na przeczyszczenie żył po tym magnezie. No j na koniec wbiła mi steryd ,niestety inna pani co wczoraj w ten sam poślad ,w boląca połowę krzyczac,że jestem spięta i wcale nie boli 😅

Ja pindole...
Daj znac jak sie vedziesz czula po tym plynie...

Ja taka bordowa bylam po sterydach ale to juz aci pisalam ze dekold i ramiona i twarz mialam czerwone.

Ja pindole...
Daj znac jak sie vedziesz czula po tym plynie...

Ja taka bordowa bylam po sterydach ale to juz aci pisalam ze dekold i ramiona i twarz mialam czerwone.
no ja jestem rozpalona i oczy mam mętne. Ale to wiesz do 3 nie spałam od 5 te przeboje. Czuje się bardziej chora niż tu przyszlam. Kłuje mnie trochę w lewym boku może to ta 2. Ssie mnie ciągle,ale jem po trochu,bo mnie muli. Rano byłam bliska przekręcenia się. Serio. I nikt mi potem nie zrobił badania na ilość magnezu we krwi. Ech... powiem Ci,se mają to wszystko w dupie.

Ta starsza pani się wykonczy swoją dieta. Wpieprza cm dostaje naraz plus swoje rzeczy ,a kupuje sobie se en data,precle ,banany. Ciągle ciapie. Dali kolację to się wzięła ,przyszła pielęgniarka i mówi żeby to zostawiła na 18,bo przed będzie insulina i w ogóle musi sobie dzielić posiłki. Chyba pierwsza co cokolwiek się zainteresowała. Ja z obiadu zjadłam tylko zupę i153 cukier. A na drugie martadela w panierce ,ziemniaki i jakaś papa,a do zupy były wafle ryżowe. A na kolację nie wiem co jest,bo jakoś nie mam apetytu...ale napije się Skyru żeby mnie nie zassało.

no ja jestem rozpalona i oczy mam mętne. Ale to wiesz do 3 nie spałam od 5 te przeboje. Czuje się bardziej chora niż tu przyszlam. Kłuje mnie trochę w lewym boku może to ta 2. Ssie mnie ciągle,ale jem po trochu,bo mnie muli. Rano byłam bliska przekręcenia się. Serio. I nikt mi potem nie zrobił badania na ilość magnezu we krwi. Ech... powiem Ci,se mają to wszystko w dupie.

Ta starsza pani się wykonczy swoją dieta. Wpieprza cm dostaje naraz plus swoje rzeczy ,a kupuje sobie se en data,precle ,banany. Ciągle ciapie. Dali kolację to się wzięła ,przyszła pielęgniarka i mówi żeby to zostawiła na 18,bo przed będzie insulina i w ogóle musi sobie dzielić posiłki. Chyba pierwsza co cokolwiek się zainteresowała. Ja z obiadu zjadłam tylko zupę i153 cukier. A na drugie martadela w panierce ,ziemniaki i jakaś papa,a do zupy były wafle ryżowe. A na kolację nie wiem co jest,bo jakoś nie mam apetytu...ale napije się Skyru żeby mnie nie zassało.

Wciagaj chociaz kanapki zeby te cukry unormowaly sie w miare szybko i zebys Ty sie nie przekrecila. Sam skyr nie wniesie nic w diete a i tak masz zaburzone cukry wiec nie daj sie 'zjesc od srodka' swojemu organizmowi. Bo jak nie dostarczysz jedzonka to nawet Twoja Malutka nie bedzie miala sily zeby Cie kopac i dawac znac ze jest okej.

Ja jem zawsze kromkę chleba pszenno- żytniego z plastrem sera żółtego. Fanką nigdy nie byłam ale cukry mam po tym ok.
Może jestem wyjątkiem.
Oby przetrwać 1,5 miesiąca i nie spojrzę nawet na ten zestaw 🙄

Kurczę Nath współczuję przygody z magnezem, mam nadzieję, że szybko odzyskasz siły ✊
Do kiedy planowo Cie trzymają ?

Dziewczyny, od czego zacząć?
moje wyniki krzywej z dziś: na czczo 137 (!), Po 1h - 138, a po 2h - 122. Jutro wizyta i pewnie skierowanie do poradni 🤦‍♂️

ale co mam robić, jestem załamana i nie wiem co robić 🫤🫤

reklama
Wciagaj chociaz kanapki zeby te cukry unormowaly sie w miare szybko i zebys Ty sie nie przekrecila. Sam skyr nie wniesie nic w diete a i tak masz zaburzone cukry wiec nie daj sie 'zjesc od srodka' swojemu organizmowi. Bo jak nie dostarczysz jedzonka to nawet Twoja Malutka nie bedzie miala sily zeby Cie kopac i dawac znac ze jest okej.
Staram się ,zjadłam zupę na obiad . Zaraz może cię zjem,ale jak jem to ten bok mi dokucza,bo nie ma miejsca.

A po tej kroplówce z soli fizjologicznej wróciłam do życia. Przebudziłam się i kolor wrócił do normy,ale znowu mj coś ciepło teraz może od sterydow.

Do góry