reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

31+5 było ❤️

Kurczę, a to spinanie brzucha to wtedy jak jest taki twardy w dotyku jak skorupka?
Nie mam tak zbyt często, zawszę biorę magnez i pomaga ale ja akurat w pierwszej ciąży skurcz poznałam dopiero na oksytocynie :/ to może dlatego.
No to szyjka bardzo ładna 🙂

Daria a jakie bierzesz?
Życzę żeby nie było bo to możliwe 😜 np. ja po żelazie z alinessa nigdy nie miałam, po sorbiferze też. Teraz mam jakiś ferisan+ dorzucam aliness żeby była większa dawka i zaparcia przeokropne.
Jak nie podniesie morfo to zwątpie 😣
Super ☺️ Ja jak byłam ostatnio to było 28+6 i mała miała 1200g

reklama
Kurde bo jestem 7 tyg po porodzie i nic prawie nie schudłam..i tak wzięłam z ciekawości glukometr i cukier 153 :/ po prawie 2 h.

A to widzisz mowisz o zwyklej cukrzycy to tylko test oggt. A czemu nie zrobisz juz obciazenia glukoza? Robi sie po pologu po tych 6 tyg ponownie wlasnie zeby wykluczyc.

Myslalam wczesniej ze pytasz o cukrzyca ciazowa 🤦‍♀️ bo ta to jeszcze tak jak wspominalam cukry na czczo powyzej normy 92 z krwi.

@gooskaw a pielęgniarki w szpitalu pytały o cukier po tych głównych posiłkach szpitalnych czy po każdym Twoim ?

Dostaniesz karte pomiarow cukru.
Na czczo po sniudaniu po obiedzie po kolacji o 21 i o 3. Bedziesz sobie zapewne zapisywac i tak beda kontrolowac :-) nie wiem czy taki arkusz na bank i w Twoim szpitalu bedzie ale duze prawdopodobienstwo ze tak.

Dostaniesz karte pomiarow cukru.
Na czczo po sniudaniu po obiedzie po kolacji o 21 i o 3. Bedziesz sobie zapewne zapisywac i tak beda kontrolowac :-) nie wiem czy taki arkusz na bank i w Twoim szpitalu bedzie ale duze prawdopodobienstwo ze tak.
Mam jeszcze parę głupich pytań,ale muszę,bo się udusze,a nigdy nie byłam w szpitalu 🙈
1. Wszystko muszę wynosić do tego pokoju gdzie lodówka ? Czy mogę takie rzeczy które do lodówki,a resztę mogę sobie trzymać w szafce ?
2. Posiłki szpitalne spożywa się na sali normalnie ? 🙈
3. Planuje wziąć : 2 skyry,jabłko , orzechy, masło,szynkę,swój chleb,marchew taka już pocieta w pojemniku,wodę,pomidor,ogórek .
Będzie ok czy wyjdę na wariatkę ? 😅
Mam nadzieję,że środa czwartek wyjdę a jak nie to liczę,że mnie rodzina nie zostawi na pastwę losu 😅

Możesz trzymać w szafkach wszystko co chcesz.
Posiłki normalnie u siebie na łóżku na kolanach 😜
Ja mam cukrzycę ciążowa i jestem już trzeci raz w szpitalu i za każdym razem mam dużo swojego jedzenia. Więc nie wyjdziesz na wariatkę, każdy ma coś swojego. Ja mam np własny chleb, bo po tym szpitalnym jak raz zjadłam to miałam cukier 167. Więc na jedzeniu szpitalnym to bym tylko zaszkodziła sobie i małemu 🤦‍♀️

reklama
Możesz trzymać w szafkach wszystko co chcesz.
Posiłki normalnie u siebie na łóżku na kolanach 😜
Ja mam cukrzycę ciążowa i jestem już trzeci raz w szpitalu i za każdym razem mam dużo swojego jedzenia. Więc nie wyjdziesz na wariatkę, każdy ma coś swojego. Ja mam np własny chleb, bo po tym szpitalnym jak raz zjadłam to miałam cukier 167. Więc na jedzeniu szpitalnym to bym tylko zaszkodziła sobie i małemu 🤦‍♀️
Ja jeszcze nie wiem jakie te posiłki ,ale rewelacji na bank nie ma 😅 A nie chce tam głodować,bo to też mi rozwala cukry. Pieczywo wezmę na bank swoje ,żytnie. W domu jem jeszcze wieloziarniste,ale rano jakbym nie dołożyła jajek to cukier by wywaliło więc bezpieczniej będzie ten żytni. Zobaczymy jakie mają standardy szpitalne dla cukrzycy ciążowej 😅

Do góry