reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Haha no to dobre 😁

A to insuliny nie odstawia się od razu? Tylko musimy schodzić dawkowo?

Z tym jedzeniem pewnie za chwilkę wszystko się unormuje, bo teraz dużo się dzieje to wiadomo, kto by myślał o jedzeniu 😁

Ja jestem cukrzyk t2 wiec leki na cukrzyce biore i w ciazy i bez. Wy odstawiacie od razu :-)

reklama
Chyba tak albo tak. Widziałam ze w szpitalu niektóre dziewczyny tylko do śniadania dostawały bo nie mogły tam cukru wyregulować.
Bo tak właśnie sobie przejrzałam cukry ostatnie i miałam przekroczenie 3dni pod rząd ale to rano w południe i wieczorem po tej nieszczęsnej kiełbasie smażonej. Ale z tego co mówiła diab to miałam przyjść po insulinę jak będę mieć 3dni przekroczenie po tym samym posiłku,bo tj będzie znaczyć,że coś się dzieje,a tak to poprostu zjadłam nie tak. Ale wizyta niedaleko i się trochę schizuje . ,😏

A czemu się stresujesz?

Te poranne cukry mnie stresują ostatnio, do tego zbadałam morfologie i mimo brania żelaza od 2 tyg. nadal leci w dół, hemoglobina 10 :/
Załamka ogólna.
I bardzo słabą formę mam, trochę pochodzę i jak babcia. Teraz jeszcze robi się ciepło i już mi słabo 🤦‍♀️
Chyba całokształt 😣

Te poranne cukry mnie stresują ostatnio, do tego zbadałam morfologie i mimo brania żelaza od 2 tyg. nadal leci w dół, hemoglobina 10 :/
Załamka ogólna.
I bardzo słabą formę mam, trochę pochodzę i jak babcia. Teraz jeszcze robi się ciepło i już mi słabo 🤦‍♀️
Chyba całokształt 😣
Może po prostu słabszy czas, każdej z nas się zdarza 🙄
Cukrami, jeśli to są pojedyncze wyskoki przy zachowaniu diety to raczej bym się, az tak nie przejmowala. Moja diabetolog na takie pojedyncze wystrzały nie zwraca uwagi i mówi, żeby się nie przejmować.
U Ciebie to już też bliżej, niż dalej, organizm może trochę obciążony.
Glowa do góry, będzie dobrze 🙂

a powiedz mi insulina doposilkowa jest do konkretnego posiłku,np do śniadania czy do każdego posiłku czy tak albo tak? 🤔

Doposilkowa jest ogolnie do posilkow bez wzgledu na to ktorego. Ale sporadyczne wyskoki to nie jest jeszcze powod do jej wlaczenia. Nie dajmy sie zbzikowac :-) jak masz stale np wywalone po sniadaniu to do sniadania ale jak np skacze Ci caly dzien to po prostu do posilkow. Jedne mniejsze moga byc drugie wieksze dawki ale to musi byc w przewadze a nie.
Ty masz dziwna ta diablo troche 🤷‍♀️

Załamka ogólna.
Chyba całokształt 😣

A procz supli zajadasz np szpinak czy watrobke? Ja zarlam na potege jak mi spadal... wiem ze nie kazdy lubi ale a noz widelec?:)

Doposilkowa jest ogolnie do posilkow bez wzgledu na to ktorego. Ale sporadyczne wyskoki to nie jest jeszcze powod do jej wlaczenia. Nie dajmy sie zbzikowac :-) jak masz stale np wywalone po sniadaniu to do sniadania ale jak np skacze Ci caly dzien to po prostu do posilkow. Jedne mniejsze moga byc drugie wieksze dawki ale to musi byc w przewadze a nie.
Ty masz dziwna ta diablo troche 🤷‍♀️
No wiem właśnie ,ja nigdy nie wiem czego się mam po niej spodziewać 🙈

reklama
Do góry