reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Mi się wydaje, że i tak się dobrze trzymasz, a po niedozwolonym wiadomo, zawsze może wybić 🤷
Ochrzanu nie dostałam,ale sprawdzała dokładnie..Tendencja poposiłkowa w okolicach 140 i więcej przez 3 dni to kontakt z poradnią.
U mnie na wadze + 9 kg (30tc). Ostatnio tyle było łącznie przez całą 🙈ale ciąża ciąży nierówna.
Jeszcze 2 miesiące pilnowania się. Oby nie było tak źle 🙃

reklama
Ochrzanu nie dostałam,ale sprawdzała dokładnie..Tendencja poposiłkowa w okolicach 140 i więcej przez 3 dni to kontakt z poradnią.
U mnie na wadze + 9 kg (30tc). Ostatnio tyle było łącznie przez całą 🙈ale ciąża ciąży nierówna.
Jeszcze 2 miesiące pilnowania się. Oby nie było tak źle 🙃
Czyli jest dobrze, jak nie było ochrzanu 😁
Ja pewnie będę miała podobnie w 30tyg, skoro teraz 26+1 i 6 kg na plusie 🤷później będziemy się martwić 😁

Jak Wam ostatnio pisalam to mialam 3,5kg wiecej, przez ostatnie 3 tyg wskoczylo 2 wiec u mnie 5,5 w 36tc:-)

Z waga to bardzo indywidualna sprawa.

Btw bylam dzis na ostatnich chyba badaniach krwi i gbs i jak juz tyle na nogach bylam to zazyczylam sobie 2 galki lodow 😎 nawet cukru nie mierze zeby nie osiwiec 😅

Jak Wam ostatnio pisalam to mialam 3,5kg wiecej, przez ostatnie 3 tyg wskoczylo 2 wiec u mnie 5,5 w 36tc:-)

Btw bylam dzis na ostatnich chyba badaniach krwi i gbs i jak juz tyle na nogach bylam to zazyczylam sobie 2 galki lodow 😎 nawet cukru nie mierze zeby nie osiwiec 😅
Wow pięknie udało Ci się utrzymać wagę ✊🏻 gratki 💪✊🏻✊🏻😍

Ja w tamtym tygodniu skusiłam sie na jedna gałkę z takiej czadowej budki z najlepszymi lodami w mieście i nie potrzebnie wzielam starego …
Ile ja sie o tej jednej gałce loda osłuchałam…. 🤦🏻‍♀️
w połowie mi sie jesc odniechcialo 😜🫣
Drugi raz tego błędu nie popełnię 😂
Stary zostaje w domu 🤣

Leee to malutko 🙂
Pewnie, trzeba sobie czasem pozwalać, tym bardziej, że Ty już przy końcówce 🙂
Ja ostatnio robiłam swoje lody bez cukru - wyszły mdłe, muszę jeszcze je doprawić 😆 na szczęście blisko mnie jest lodziarnia, która serwuje lody bez cukru i ich są smaczniejsze 🥰

Ja w tamtym tygodniu skusiłam sie na jedna gałkę z takiej czadowej budki z najlepszymi lodami w mieście i nie potrzebnie wzielam starego …
Stary zostaje w domu 🤣
Stary tak cie pilnuje z cukrem? 😅
Moj to wręcz donosi i mówi, że czasem mi się należy 🙈 czego wcale nie uważam za dobre bo tym gorzej człowiekowi trzymać fason 🫠

Stary zostaje w domu 🤣

Trza bylo trzepnac w ucho, bo jak nie wie to ciezarnym sie nie odmawja bo go myszy zjedza 😈

Glukometra mozesz nie brac, meza ustawic, od czasu do czasu kazda musi bo sie udusi. Wazne aby nie codziennie.

Ja bardzo rzadko jestem za slodkim, zreszta dziewczyny potwierdza na bank, ze wole pomarudzic aby ktoras slodka mama slodkiego nie zjadla niz zjadla, ale jestem zdania ze serio czasami trzeba z premedytacja sie zlamac :-) zeswirowac jest latwo, balans zachowac trudniej.

Leee to malutko 🙂
Pewnie, trzeba sobie czasem pozwalać, tym bardziej, że Ty już przy końcówce 🙂
Ja ostatnio robiłam swoje lody bez cukru - wyszły mdłe, muszę jeszcze je doprawić 😆 na szczęście blisko mnie jest lodziarnia, która serwuje lody bez cukru i ich są smaczniejsze 🥰

Moze erytrytol albo ksylitol do domowych? Stanowczo lepszy zamiennik a i pewnie mniej mdle by wyszly 🙃 na lato musibyc dobry przepis, bo wszyscy beda sie opychac to i smaka beda robic 🤪 tak jak mi dzisiaj... gdzie sie nie obejrzalam zarli lody no i musialam.... 🤤😂

reklama
Moze erytrytol albo ksylitol do domowych? Stanowczo lepszy zamiennik a i pewnie mniej mdle by wyszly 🙃 na lato musibyc dobry przepis, bo wszyscy beda sie opychac to i smaka beda robic 🤪 tak jak mi dzisiaj... gdzie sie nie obejrzalam zarli lody no i musialam.... 🤤😂
Wlasnie🙄moja zamrażarka jest wypełniona słodkimi lodami, więc postanowiłam, że panowie jedzą swoje to ja zrobię swoje, a co, gorsza nie bede 😅
Właśnie dodałam erytrytol, ale czegoś mi brakuje🤷

Do góry