reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja sie smialam ostatnio ze moj maz powinien miec karte stalego klienta bo co chwile w aptece jest po cos 🤦‍♀️ i czerwony dywan bo miliony tam zostawiamy przeze mnie i mlodego, co chwile chorzy 🤦‍♀️🤷‍♀️

Tak ja mam termin na 31.05 z om i usg ale z racji cukrzycy i nadcisnienia indukcja wczesniej chyba ze zacznie sie samo :-)
Na razie czekamy do 9.05 bo to bedzie 37tc i bedzie juz donoszona i zdrowa i opuszczam moja miejscowke lozkowa i ide w swiat do ludzi 🥰
9 maja jest tak blisko 🥰😍🥰
ZAZDROSZCZE 😁

Hej dziewczyny. Melduje,że cukier zmierzony przed chwilą -72 👌
Za radę o wodzie z solą Was ozloce,wczoraj zrobiłam szklankę,płakałam i dzisiaj jak ręką odjął . Dziękuję 😘 W ciągu dnia jeszcze powtórzę.
Wczoraj byłam na wizycie u gin,mała waży 1100g 🥰
Co do tych wariacji z brzuchem powiedziała,że jak tylko mnie nie boli to już dobrze. I prawdopodobnie może to być od jelit,albo macica rośnie,a ona nie rośnie jak balon tylko skurcza się i rozciąga i tak poszerza swoją objętość. Zaleciła małe,a częste posiłki,Espumisan jak by mnie bardzo spinali to nospe i odpoczynek skoro mi to pomaga. No i mogę herbatkę koperkowa więc z czystym sumieniem zakupie w aptece 😅

Za radę o wodzie z solą Was ozloce,wczoraj zrobiłam szklankę,płakałam i dzisiaj jak ręką odjął . Dziękuję 😘 W ciągu dnia jeszcze powtórzę.
Co do tych wariacji z brzuchem powiedziała,że jak tylko mnie nie boli to już dobrze. I prawdopodobnie może to być od jelit,albo macica rośnie,a ona nie rośnie jak balon tylko skurcza się i rozciąga i tak poszerza swoją objętość. Zaleciła małe,a częste posiłki,Espumisan jak by mnie bardzo spinali to nospe i odpoczynek skoro mi to pomaga. No i mogę herbatkę koperkowa więc z czystym sumieniem zakupie w aptece 😅
A nie mówiłam 😊😊 Na zdrowie !! 😘
W pewnym momencie płukałam 3x dziennie.
Cukier super, córka pięknie rośnie, czego chcieć więcej 🙂

Super, że z mała rośnie, ale widzę, że u mamy też już humor lepszy wrocil, tak trzymać dziewczyny 🙂
Farmaceutka będzie zbierała szczenę z podłogi, jak powiesz, że herbatka polecona przez lekarza 😅

Super, że z mała rośnie, ale widzę, że u mamy też już humor lepszy wrocil, tak trzymać dziewczyny 🙂
Farmaceutka będzie zbierała szczenę z podłogi, jak powiesz, że herbatka polecona przez lekarza 😅

Mama się trochę lepiej narazie czuje i ma nadzieję,że już tak zostanie 🙈 Kawa z mlekiem lekkim tak za mną chodzi,ale chyba mi nie służy więc daruję ,herbatka wystarczy .
Chciałabym coś ruszyć z tą wyprawka ,bo wszystko takie rzucone na kupę . A jeszcze wczoraj od koleżanki przywiozłam ubranka ,smoczki nówki,butelki itp i pasuje się rozpatrzec co mam .
Mój się śmieje,że nie potrzeba nam pralki,Maryśka może chodzić jak w jednorazowkach,bo tyle tego jest 😅

A u mnie 29+5 i zaczynają się schody, wczoraj po jedzeniu( co prawda niedozwolone i w trasie) czyli po dłuższej przerwie cukier 160 :/ po 1h.Po 2h spadl na 123.No ale podczas podróży trudno było ogarnąć coś normalnego :/
Dzisiaj na śniadanie kanapki i niestety mus owocowy,nie mój bo bez śliwki ( w celu wiadomym to chociaż zadziałał) ale i wybił cukier na 140😣

reklama
A u mnie 29+5 i zaczynają się schody, wczoraj po jedzeniu( co prawda niedozwolone i w trasie) czyli po dłuższej przerwie cukier 160 :/ po 1h.Po 2h spadl na 123.No ale podczas podróży trudno było ogarnąć coś normalnego :/
Dzisiaj na śniadanie kanapki i niestety mus owocowy,nie mój bo bez śliwki ( w celu wiadomym to chociaż zadziałał) ale i wybił cukier na 140😣
Mi się wydaje, że i tak się dobrze trzymasz, a po niedozwolonym wiadomo, zawsze może wybić 🤷

Do góry