reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
A to luteina powinna wystarczyć. Ja tak miałam w pierwszej ciąży w 34tyg i też się bardzo martwiłam bo robiłam codziennie przebieżki po lesie do 2 h nawet i prowadziłam aktywny tryb życia a lekarz że mam brać luteinę 3x dziennie i spacery do 20 min dziennie. Oczywiście w 40 tyg poród wywoływany ☺️
Jest szansa, że ona zatrzyma skracanie? Jaka jest norma w 34 tyg dla długości szyjki? Mam wizytę kontrolną za 2 tyg i już się boję, co będzie.

Hej. A ja non stop jem makarony 🙈 z mąki durum i jest ok. Jak zacznie mi po tym wywalać to chyba będę głodna chodzić 💁
Mam wrażenie, że trochę cukry zaczynają mi się psuć, tzn. w normie nadal ale coraz wyższe.
Nie zapeszaj, jak w normie to w normie, więc zajadaj te makarony 😁 mi one jakoś w ogóle nie służyly na początku, a moze pora teraz znowu sprawdzić. Z czym zazwyczaj przyrządzasz ?

Nie zapeszaj, jak w normie to w normie, więc zajadaj te makarony 😁 mi one jakoś w ogóle nie służyly na początku, a moze pora teraz znowu sprawdzić. Z czym zazwyczaj przyrządzasz ?
Kocham szynkę parmeńską, a teraz jej nie mogę jeść więc znalazłam sposób żeby sobie trochę dogodzić czyli jem podsmażaną 😄
Najczęściej więc:
parmeńska, papardelle lub inny 🙂 parmezan, śmietanka 30%, czosnek i posypuję rukolą
albo
parmeńska, papardelle, gorgonzola, śmietanka 30% , groszek konserwowy.

Ja wizytuje w pn i odchodze od zmyslow bo sama mam problemy z szyjka ale u mnie dopiero 26tc wiec jeszcze duze obawy. A teraz moj gin byl na urlopie i prawie 3tyg czekania rysuje glowe srogo 🤷‍♀️ ale uchwycilam sie dobrych mysli i nie puszczam :-)

Ja wizytuje w pn i odchodze od zmyslow bo sama mam problemy z szyjka ale u mnie dopiero 26tc wiec jeszcze duze obawy. A teraz moj gin byl na urlopie i prawie 3tyg czekania rysuje glowe srogo 🤷‍♀️ ale uchwycilam sie dobrych mysli i nie puszczam :-)
Czyli rozumiem, że im dalej w las tym mniejsze obawy z tą szyjką?
Podziwiam pozytywne myślenie, jakoś tego nie potrafię. Już się boję każdego skurczy i nie obyło się bez dwukrotnego płaczu od wyjścia od ginekologa.
I jeszcze jedno - Mała się już obróciła główką w dół, co mnie też stresuje, że to za wcześnie :/

reklama
Czyli rozumiem, że im dalej w las tym mniejsze obawy z tą szyjką?
Podziwiam pozytywne myślenie, jakoś tego nie potrafię. Już się boję każdego skurczy i nie obyło się bez dwukrotnego płaczu od wyjścia od ginekologa.
I jeszcze jedno - Mała się już obróciła główką w dół, co mnie też stresuje, że to za wcześnie :/

Tak im pozniej tym lepiej ze ona sie skraca bo skraca czas porodu. Nie ma co plakac tylko troszke przeorganizowac swoje dotychczasowe fizyczne czynnosci dnia codziennego. Dotrwasz spokojnie do bezpiecznej granicy 37tc ale juz i tak jestes daleko 💪
Btw Mala jeszcze moze sie przekrecic milion razy ma czas:-) glowka do gory ale Twoja :-)

Do góry