reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Hej 🙂u mnie mały skonczył wczoraj 3 tygodnie 🙂
Też był malutki bo 49cm i 2750g 😁 ale rośnie i ma się dobrze 🙂
Powiem wam, że mnie połóg przeorał, że tak powiem i w dalszym ciągu nie ma lekko 🙈 nie spodziewałam się 🙈

Gratuluje malego cudu 🥰 malenki serio. Odbiliscie latwo z wagi ?

Polog to najgorszy czas. Ja zawsze to powtarzalam. To dupy, nie lubie i jeszcze ten ogrom emocji przez hormony... nosz kur...:-) nie jestes sama! Ale wiedz ze to minie. Pozniej bedzie trzezwe myslenie :-))

Co do poranionych brodawek to bylas o cdl? A jak wedzidelka? KP nie boli. Musi gdzies istniec przyczyna.

reklama
Gratuluje malego cudu 🥰 malenki serio. Odbiliscie latwo z wagi ?

Polog to najgorszy czas. Ja zawsze to powtarzalam. To dupy, nie lubie i jeszcze ten ogrom emocji przez hormony... nosz kur...:-) nie jestes sama! Ale wiedz ze to minie. Pozniej bedzie trzezwe myslenie :-))

Co do poranionych brodawek to bylas o cdl? A jak wedzidelka? KP nie boli. Musi gdzies istniec przyczyna.

Z wagą bardzo powolutku, ale do przodu 🙂
Tak.. masz rację.. ogrom emocji.. na początku nie mogłam sobie z tym dać rady.. ale teraz już coraz lepiej 🙂
U doradcy laktacyjnego nie byliśmy, wszyscy powtarzają że brodawki się muszą przyzwyczaić więc czekam. Ale intensywnie się zastanawiam czy nie poszukać kogoś.

Najbardziej sponiewierało mnie karmienie.. fizycznie i psychicznie.. chyba więcej złego niż dobrego w tym.. Nie dość że ból i poranione brodawki.. to jeszcze psychika siadała, i z tyłu głowy było że nie daje rady.. .. Przy kolejnym maluchu odrazu przechodzę na butelkę, bo chyba lepsze rozwiązanie w moim przypadku..
Już minęło 3 tyg więc jej lepiej.. ale był płacz i bezsilność.. Teraz widzę jakie ważne jest wsparcie drugiej osoby w tych pierwszych dniach..
Byłam bardzo pozytywnie nastawiona do połogu i jakoś nie zdawałam sobie sprawy, że to tak bardzo ciężki czas..
Wiem że nie u każdego tak to wygląda, ale ja ciężko to przechodze..
Ale wiem, że warto, bo Maluch wynagradza wszystko ❤️
Polog to dramat, ale na szczęście wszystko mija i rzeczywiście dziecko wszystko wynagradza🙂wytrzymaj jeszcze chwile. U mnie starszy był na butelce teraz mlodszy tez.

@Daria1991 ile Maxiu wazy? Kurde bo wyglada jak moj polroczniak 🙈 a jak Igor w roli starszego brata? Nadal milosc? U mnie zaczyna sie 'Mamoooo on mi zabral' 🙈
Ten okres to kara za 9mscy bez okresu 🤭 ja sie tak smieje ze trzeba swoje wycierpiec. U nas najlepsza antykoncepcja na swiecie - wstrzemiezliwosc 😂 a powaznie to padam o 21 a maz woli o 23 zasypiac i sie mijamy wiec nie ma sensu inwestowac w anty 🤷‍♀️
Maksio waży 7120g i ma 68cm, więc spory chłopak. Ręce i plecy to mam tak obolale 🙈każdy mówi, że on wygląda na pół roku🤣

Z wagą bardzo powolutku, ale do przodu 🙂
Tak.. masz rację.. ogrom emocji.. na początku nie mogłam sobie z tym dać rady.. ale teraz już coraz lepiej 🙂
U doradcy laktacyjnego nie byliśmy, wszyscy powtarzają że brodawki się muszą przyzwyczaić więc czekam. Ale intensywnie się zastanawiam czy nie poszukać kogoś.

Ja Ci radze ulzyc sobie w cierpieniu i znalezc jakas cdl. Skoryguje ew ulozenie czy przyssanie ssaka do piersi czy nakieruje jesli wedzidelka do podciecia. Tak sutki musza poczuc ze dziecko bedzie je meczyc ale to trwa kilka dni. Wiec jak juz 3tyg jestes po porodzie to poprawne KP nie ma prawa Cie bolec. Bedzie latwiej i fizycznie i psychicznie :-) polecam goraco :-)

reklama
Do góry