reklama
pannadarianna
Fanka BB :)
Poczekaj do wizyty i zapytaj swojego lekarza. Sama nic na własna rękę nie rób i nie umawiaj.
AniaMamax3❤❤❤
Cukrzyca ciążowaHejka
Odebrałam wyniki z krzywej cukru, lekarz dopiero we wtorek.
Moje wyniki to 86/177/158
Czyli mam cukrzyce ciążową? Zgłosić się wcześniej do lekarza czy zaczekać? Jakieś rady?
Dostaniesz wytyczne i skierowanie do diabetologa- generalnie możesz sobie już umówić wizytę i spróbować zastosować dietę
A co jeśli chodzę do ginekologa prywatnie? Nie wystawi mi skierowania na NFZ, a wolałabym iść na NFZ, gdyż nie stać mnie na drugiego prywatnego lekarza. Czy lekarz pierwszego kontaktu wystawi mi takie skierowanie?Cukrzyca ciążowa
Dostaniesz wytyczne i skierowanie do diabetologa- generalnie możesz sobie już umówić wizytę i spróbować zastosować dietę
TakA co jeśli chodzę do ginekologa prywatnie? Nie wystawi mi skierowania na NFZ, a wolałabym iść na NFZ, gdyż nie stać mnie na drugiego prywatnego lekarza. Czy lekarz pierwszego kontaktu wystawi mi takie skierowanie?
AniaMamax3❤❤❤
Ja zapisywałam się i skierowanie nie było wymagane więc zadzwoń zapytajA co jeśli chodzę do ginekologa prywatnie? Nie wystawi mi skierowania na NFZ, a wolałabym iść na NFZ, gdyż nie stać mnie na drugiego prywatnego lekarza. Czy lekarz pierwszego kontaktu wystawi mi takie skierowanie?
Cukrzyca. Miałam bardzo podobne wyniki.Hejka
Odebrałam wyniki z krzywej cukru, lekarz dopiero we wtorek.
Moje wyniki to 86/177/158
Czyli mam cukrzyce ciążową? Zgłosić się wcześniej do lekarza czy zaczekać? Jakieś rady?
Diabetolog zalecił dietę. Niekoniecznie się sprawdziło gdyż na początku ciąży nic nie mogłam jeść, dodatkowo "zdrowe odzywianie" to dla mnie samo zło. Nigdy nie byłam na diecie. Warzyw nie lubie, lubię zjeść "po polsku".
Zamieniłam chleb na zytni, makarony na ciemne. Jem mniej ale częściej.
Mierze cukier ciągle. Mam insulinę na noc i do posiłków.
Możesz poczekać na lekarza ale już możesz zacząć od diety bo to będzie pierwsze zalecenie diabetologa. A w którym jesteś tygodniu? Ja miałam bardzo wcześnie rozpoznana a Ty w którym tygodniu jesteś?
Załączniki
maszak
Pierwszego Ci wystawi. Ja miałam problem umówić się do diabetologa bez skierowania :/. Nie martw się dieta cukrzycowa nie jest zła. Będziesz musiała jeść częściej i badać cukier po 1 h. Najważniejszy poniekąd jest ostatni posiłek w okolicach 22:00 - 22:30(to przeważnie brak tego posiłku lub zbyt lekki podnosi cukier rano).A co jeśli chodzę do ginekologa prywatnie? Nie wystawi mi skierowania na NFZ, a wolałabym iść na NFZ, gdyż nie stać mnie na drugiego prywatnego lekarza. Czy lekarz pierwszego kontaktu wystawi mi takie skierowanie?
Zgadza się ale autorka postu ma tez wysoki cukier po 1h i po 2h.Pierwszego Ci wystawi. Ja miałam problem umówić się do diabetologa bez skierowania :/. Nie martw się dieta cukrzycowa nie jest zła. Będziesz musiała jeść częściej i badać cukier po 1 h. Najważniejszy poniekąd jest ostatni posiłek w okolicach 22:00 - 22:30(to przeważnie brak tego posiłku lub zbyt lekki podnosi cukier rano).
W ciąży po 1h po posiłku ma być mniej niż 140
reklama
AniaMamax3❤❤❤
Po 1h mieści się w normie poniżej 180 dopiero przy pomiarze glukometrem ma być poniżej 140Zgadza się ale autorka postu ma tez wysoki cukier po 1h i po 2h.
W ciąży po 1h po posiłku ma być mniej niż 140