A co to jest? Słyszałam tylko pojęcie "makrosomia". Staram się nie czytać zeby się nie nakrecacTrzymam kciuki . Ja dlatego dopytuję, bo w poprzedniej mój mały miał hipotrofię.
reklama
jasani
Fanka BB :)
Ale dlaczego uważasz,że to są normy z neta? Upierasz się przy swoim chociaż nie masz racji. Tak samo jak Twoja diabetolog. Nie zawsze lekarze mają rację. Jak nie poszerzają wiedzy to kończy się to tak jak w Twoim przypadku. Ślepym wierzeniem w to co mówi.No tak jak napisałam idziesz do gina, a potem diabetolog.. no i niestety w kwestii cukrzycy bardziej będę wierzyć w to co powie diabetolog.
No i ja się sprzeczać nie będę jakie normy, bo z neta podawać nie będę.. bo tam też różnie z tym jest
maszak
Przeciwieństwo , dziecko jest zbyt małe.A co to jest? Słyszałam tylko pojęcie "makrosomia". Staram się nie czytać zeby się nie nakrecac
I u mnie pomiary wszystko było w porządku, dopiero dowiedziałam się o tym na IP 2 tyg przed porodem.
A jak obecnie masa dziecka? Wszystko jest ok?Przeciwieństwo , dziecko jest zbyt małe.
I u mnie pomiary wszystko było w porządku, dopiero dowiedziałam się o tym na IP 2 tyg przed porodem.
maszak
No właśnie ja Cię kojarzę z innych watków - gdzie tylko Ty masz rację . Także jak już wspominałam sprzeczac się nie mam zamiaru. Dla mnie najwazniejsze jest zdrowie dziecka. Mimo tego co mowisz, ze tak ślepo zawierzam mojemu głupiemu diabetologowi .. dziecko urodziło się w terminie , z normalną wagą, bez żadnych dolegliwości, starzejącego się łozyska i innych rzeczy do których cukrzyca może doprowadzić ... więc to nie jest ślepe głupie powtarzanie. Normy sa po to by ich nie przekraczac, a dieta po to by jej się trzymać.Ale dlaczego uważasz,że to są normy z neta? Upierasz się przy swoim chociaż nie masz racji. Tak samo jak Twoja diabetolog. Nie zawsze lekarze mają rację. Jak nie poszerzają wiedzy to kończy się to tak jak w Twoim przypadku. Ślepym wierzeniem w to co mówi.
Także ja rozmowę juz z Tobą zakończyłam
maszak
Tak teraz tez jest to samo waga idealna zgodna z wiekiem ciąży.A jak obecnie masa dziecka? Wszystko jest ok?
A jak trafiłam na patologie i dowiedziałam się, ze mały za mały to jadłam dodatkowy posiłek i urodził się z dobrą wagą .
To super. Jestes tylko na diecie czy masz tez insulinę?Tak teraz tez jest to samo waga idealna zgodna z wiekiem ciąży.
A jak trafiłam na patologie i dowiedziałam się, ze mały za mały to jadłam dodatkowy posiłek i urodził się z dobrą wagą .
maszak
Na diecie byłam do 31 tyg i cukry poranne były po tym tyg nie dało rady nad nimi zapanować i mam 6 jednostek.To super. Jestes tylko na diecie czy masz tez insulinę?
Z młodym byłam na diecie od 12 tyg, a na insulinie od 14 tyg, pod koniec ciąży miałam 9 jednostek.
Ale miałaś i masz insulinę na noc czy do posiłków?Na diecie byłam do 31 tyg i cukry poranne były po tym tyg nie dało rady nad nimi zapanować i mam 6 jednostek.
Z młodym byłam na diecie od 12 tyg, a na insulinie od 14 tyg, pod koniec ciąży miałam 9 jednostek.
reklama
maszak
Tylko na noc. Po posilkach cukier jest ok.Ale miałaś i masz insulinę na noc czy do posiłków?