Nektarynka2
Fanka BB :)
No właśnie też mi się ciągle wydawało że nie powinno się czekać do końcaJa mam cukrzycę ciążową i muszę się zgłosić na wywołane w 39tyg ciąży
I to mi zalecił ginekolog

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie też mi się ciągle wydawało że nie powinno się czekać do końcaJa mam cukrzycę ciążową i muszę się zgłosić na wywołane w 39tyg ciąży
I to mi zalecił ginekolog
Nasza waży według usg 2746 w 36 +3 lekar mówił że na pewno będzie powyżej 3 kg więc też chyba nie za dużaJa miałam ze względu na cukrzycę wywoływany poród w 38 tc równo. Dziecko nie było duże bo urodził się 2640 g. Mówili,że przy cukrzycy zawsze wcześniej jest poród![]()
Mi w szpitalu lekarz mówił (szpital III stopnia referencyjnosci) że jeśli wyniki ktg, krwi i ciśnienie są okej to nie ma potrzeby wywoływać wcześniejNo właśnie też mi się ciągle wydawało że nie powinno się czekać do końcaale i gino i diabetolog i lekarz w szpitalu powiedział że wywołają około 40 a masz dobrze kontrolowana cukrzyce ? Będę u swojej lekarki w piątek to jej dopytam
Jeżeli przepływy są dobre, a dziecko nie jest zbyt duże, to czemu nie możesz poczekać do 40tc?
Bo mam prawo do decyzji i nad taka jak wyżej napisałam się zastanawiamjestem ciekawa jak to wyglądało u innych kobiet z cukrzycą
![]()
RozumiemMi w szpitalu lekarz mówił (szpital III stopnia referencyjnosci) że jeśli wyniki ktg, krwi i ciśnienie są okej to nie ma potrzeby wywoływać wcześniejoczywiście mówię o sytuacji gdy ja nie miałam insuliny
Moja córeczka była malutka po urodzeniu, a mój organizm nie był gotowy do porodu, także jakby miała wybór i wpływ na to to chętnie czekałabym do terminu
jestem pod opieką diabetologa, dieta + glukometrNo właśnie też mi się ciągle wydawało że nie powinno się czekać do końcaale i gino i diabetolog i lekarz w szpitalu powiedział że wywołają około 40 a masz dobrze kontrolowana cukrzyce ? Będę u swojej lekarki w piątek to jej dopytam
Moja Pani doktor prowadząca uprzedzała, że w szpitalu mogą być zalecania na wcześniejsze wywołanieRozumiemu nas insulina od początku diagnozy czyli od 16 tygodnia zaczynałam od 8 jednostek teraz biorę 27, jedna dziewczyna napisała mi że ona miała wywoływany w 38 tyg bo jej lekarz powiedział że cukrzyca wiąże się z nagłym obumarciem dziecka w później ciąży i się właśnie tak zastanawiam czy to nie jakieś stare zalecenia bo mój gino nic nie wspominał o tym
![]()
jestem pod opieką diabetologa, dieta + glukometr
Mam problem z cukrami na czczo dlatego dostałam insulinę bo nie mogę tego wyregulować ale tylko z rana …
Generalnie to jak dziecko wagowo jest ok, ktg również oraz przepływy to wolałbym poczekać do tego 39/40 tyg i nie wywoływać porodu ale przy cukrzycy to rozwojowa historia
Moja Pani doktor prowadząca uprzedzała, że w szpitalu mogą być zalecania na wcześniejsze wywołanie
W szpitalu tylko moje ciśnienie zdecydowało, że wywołali 38+1
O takim straszeniu zgonem dziecka przyznam, że nie słyszałamstraszne to w sumie
Ostatnie dni ciąży w stresie jakimś
A tak tylko wspomnę, że u nas na USG dzień przed porodem córka wychodziła ok 3100 a urodziła się 2780