reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cukrzyca ciążowa w którym tygodniu urodziłyście i czy poród wywołany czy cc i samoistnie?

Nektarynka2

Fanka BB :)
Tak jak wyżej, mi lekarz mówi że jeśli nie urodzę do 40+0 to wywołają, jestem ciekawa jak to u was wyglądało ? Mam też możliwość wybrać cesarkę ale narazie się zastanawiam diabetolog pwoeidizala że to bez różnicy dla dziecka 🤷‍♀️ zawsze wydawało mi się że przy cukrzycy wywołuje się wcześniej, ja myślę że jeśli nie urodzę do 38 to umówię się na cc w 39 tyg

reklama
Tak jak wyżej, mi lekarz mówi że jeśli nie urodzę do 40+0 to wywołają, jestem ciekawa jak to u was wyglądało ? Mam też możliwość wybrać cesarkę ale narazie się zastanawiam diabetolog pwoeidizala że to bez różnicy dla dziecka 🤷‍♀️ zawsze wydawało mi się że przy cukrzycy wywołuje się wcześniej, ja myślę że jeśli nie urodzę do 38 to umówię się na cc w 39 tyg
Jeżeli przepływy są dobre, a dziecko nie jest zbyt duże, to czemu nie możesz poczekać do 40tc?

Urodziłam vbac w 39+4, poród wywoływany przy 6cm rozwarcia

Moja ginekolog też mi powiedziała że jeśli nic się samo wcześniej nie zacznie to mam się zgłosić do szpitala w 39 tyg

Nooo akurat poród sn czy cc ma ogromną różnice dla dziecka. Ale w sumie nie dziwi mnie, że diabetolog nie ma o tym pojęcia 🤷‍♀️

Urodziłam 38+1 sn wywołany balonikiem i przy podaniu oksytocyny, cukrzyca od 6tc do konca bez insuliny.
Zalecenia miałam aby od 36 tc jeździć na ktg no i odstawić acard. 37 tc przyjęli mnie na oddział patologii ciąży bo pojawiły się skoki ciśnienia. Tydzień byłam na oddziale no i lekarze podjęli decyzję, że lepiej wywołać niż podawać mi leki na ciśnienie. 😊

Urodziłam 38+1 sn wywołany balonikiem i przy podaniu oksytocyny, cukrzyca od 6tc do konca bez insuliny.
Zalecenia miałam aby od 36 tc jeździć na ktg no i odstawić acard. 37 tc przyjęli mnie na oddział patologii ciąży bo pojawiły się skoki ciśnienia. Tydzień byłam na oddziale no i lekarze podjęli decyzję, że lepiej wywołać niż podawać mi leki na ciśnienie. 😊
Ja ktg miałam co 2 tyg ale teraz mam co tydzień już 👍

reklama
Ja miałam ze względu na cukrzycę wywoływany poród w 38 tc równo. Dziecko nie było duże bo urodził się 2640 g. Mówili,że przy cukrzycy zawsze wcześniej jest poród 🙂

Do góry