reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa w którym tygodniu urodziłyście i czy poród wywołany czy cc i samoistnie?

Nektarynka2

Fanka BB :)
Tak jak wyżej, mi lekarz mówi że jeśli nie urodzę do 40+0 to wywołają, jestem ciekawa jak to u was wyglądało ? Mam też możliwość wybrać cesarkę ale narazie się zastanawiam diabetolog pwoeidizala że to bez różnicy dla dziecka 🤷‍♀️ zawsze wydawało mi się że przy cukrzycy wywołuje się wcześniej, ja myślę że jeśli nie urodzę do 38 to umówię się na cc w 39 tyg

reklama
Tak jak wyżej, mi lekarz mówi że jeśli nie urodzę do 40+0 to wywołają, jestem ciekawa jak to u was wyglądało ? Mam też możliwość wybrać cesarkę ale narazie się zastanawiam diabetolog pwoeidizala że to bez różnicy dla dziecka 🤷‍♀️ zawsze wydawało mi się że przy cukrzycy wywołuje się wcześniej, ja myślę że jeśli nie urodzę do 38 to umówię się na cc w 39 tyg
Jeżeli przepływy są dobre, a dziecko nie jest zbyt duże, to czemu nie możesz poczekać do 40tc?

Urodziłam vbac w 39+4, poród wywoływany przy 6cm rozwarcia

Moja ginekolog też mi powiedziała że jeśli nic się samo wcześniej nie zacznie to mam się zgłosić do szpitala w 39 tyg

Nooo akurat poród sn czy cc ma ogromną różnice dla dziecka. Ale w sumie nie dziwi mnie, że diabetolog nie ma o tym pojęcia 🤷‍♀️

Urodziłam 38+1 sn wywołany balonikiem i przy podaniu oksytocyny, cukrzyca od 6tc do konca bez insuliny.
Zalecenia miałam aby od 36 tc jeździć na ktg no i odstawić acard. 37 tc przyjęli mnie na oddział patologii ciąży bo pojawiły się skoki ciśnienia. Tydzień byłam na oddziale no i lekarze podjęli decyzję, że lepiej wywołać niż podawać mi leki na ciśnienie. 😊

Urodziłam 38+1 sn wywołany balonikiem i przy podaniu oksytocyny, cukrzyca od 6tc do konca bez insuliny.
Zalecenia miałam aby od 36 tc jeździć na ktg no i odstawić acard. 37 tc przyjęli mnie na oddział patologii ciąży bo pojawiły się skoki ciśnienia. Tydzień byłam na oddziale no i lekarze podjęli decyzję, że lepiej wywołać niż podawać mi leki na ciśnienie. 😊
Ja ktg miałam co 2 tyg ale teraz mam co tydzień już 👍

reklama
Ja miałam ze względu na cukrzycę wywoływany poród w 38 tc równo. Dziecko nie było duże bo urodził się 2640 g. Mówili,że przy cukrzycy zawsze wcześniej jest poród 🙂

Do góry