emka: ja się na Karowej wprost zapytałam czy mam ww przestrzegac i powiedzieli, że nie, zeby sie na wynikach z glukometru opierac ;-) Póki nie masz przekroczeń i ketonów w moczu (wynikających ze zbyt małej ilości ww albo przerrw za długich) to sie nie martw za bardzo. Juz niedługo będziesz miała Accu cheka :-). A jak sie przyzwyczaisz do diety, to będziesz sie modliła, żeby móc jeść mniej, bo ja dla odmiany ciągle obżarta chodze jak bąk -ach.. zrobnic sobie przerwę 5 godzin w jedzeniu...
Iza: nie fajnie z tymi wynikami. Nie wygłupiaj sie i zrób tak, żeby ci cukrzyca nie wyszła, bo wtedy wlewasz otuchę w innych serca!;-)
AgMich: ja sobie zrobiłam kakao z małą ilościa cukry z gorzkiego takiego Decomorreno czy coś. Byłam sprytna, bo nie miałam wtedy pasków i nie zmierzyłam i zyje w błogiej nieswiadomosci co do wyniku
Aga, twój mąż to może i uważac, że to babskie sprawy, ale niech cie nie puszcza za kierownice w dziewiątym miesiącu w taka pogode i jeszcze ze skurczami!
jak chcesz to z nim pogadam! I przestań kobieto okna myć! jeszcze łozysko ci sie odklei czy coś!
Klara też już???!!! rany, ja te już chcę ;-)
Zrobiłam ciasteczka cynamonowe na fali ploty, że cynamon obniza cukier ;-) Po godzinie mam 113, ale zobaczymy za godzine, czy nie rośnie
Ja pewnie w poniedziałek do szpitala na konsultacje pójde i zobaczymy czy będą mnie chcieli ciąć, wywoływac czy inne dziadostwo... a może pozostawia wszystko naturze :-)