reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Z tymi rękami to pamiętaj!!

Może stąd u ciebie takie wyniki.....

Ja jem czasem co 1h.
Jak zjem śniadanie -tą jedną kromkę i jest ok i poniżej 100 to wtedy jem drugą komkę -ale też tylko jedną i znowu mierze po 1h.

dzięki temu do obiadu wytrzymuje.
I np.: na 1 danie mam zupę z samych warzyw-mieszanki warzywnej mrożonej dodaje do tego tylko kalafior i brokuł na rosołku w kostce. To za następną godzinę jem 2 danie bo po takiej zupie jest ok.
No chyba że rozgotujesz warzywa bo wtedy też mają większe cukry.

witajcie, u mnie wszystko po staremu, jest mi coraz ciężej mimo że przytyłam niewiele, cukry na czczo ok prawie codziennie 80 dziś wyjątkowo 88 ale wczoraj o 23 zjadłam pieroga z mięsem i kilka paluszków więc chyba za późno a cukier mierzyłam o 7 rano, przed 8 miałam już 82, ja codziennie wstaję tak wcześnie bo o 8 jem już śniadanko, i powiem wam że też na początku jadłam mniej a co godzinę to było zalecenie mojego diabeteloga, i sprawdziło się przestałam chudnąc i momentalnie przytyłam lekarz był zadowolony i ja tez,
u mnie wizyta u ginekologa jutro dziś jest juz 37 tydzien zobaczymy co powie a w piatek jade do ginekologa do Olsztyna poniewaz u nas tak jest że wysyłaja przy cukrzycy do Olsztyna,
i zawiatała zima śnieg u nas leży dzieci się cieszą ciekawe czy do świat wytrzyma???
pozdrawiam Was serdecznie i gratuluję mamusiom które maja juz z glowy:)))))))))))))))

witam po weekendowo

my nadal 2w1 ale wczoraj taki skurcz mnie złapał że normalnie widział drzwi porodówki:tak: ale spoko jest ok

co do cukrów to moje żyją znowu swoim życiem
mam do śniadania 16j do obiadu 8j na noc 12j a dziś na czczo 98:wściekła/y::wściekła/y: nie wiem skąd:no::no::no:

może znowu jest u mnie tendencja wzrostowa bo mały rośnie:eek: w piątek mamy usg to się okaże :tak::tak::tak:

czy dobrze czytam że Gabrielka urodziła???:happy::happy::happy:

dziś o 3.20 urodziła moja kumpela po 22 miała usg i niby synuś ważył 3100g i kazali jej rodzić naturalnie pomimo że pierwszą miała cc bo niby małe dziecko a ona pękła a Jaś ma 4100g:happy: taki żarcik co pani dr jej pogratulowała:no:jakiś obłęd

słodkiego dnia

a ja nie podjadam między posiłkami mam stałe godziny których bardzo przestrzegam:tak::tak::tak:

a już za 10 dni się najemy;-);-);-)

Witam w ten śnieżny dzień! U mnie dzisiaj rano 77 a w weekend też było super:tak: Jak tam Wasze przygotowania do świąt? ja dzisiaj z synkiem zabieram się za pieczenie pierników i jestem w trakcie sprzątania. Muszę jeszcze kupić sporo rzeczy ale to zostawiam sobie na środę. Pewnie w marketach będzie masakra ale co tam.

Emka jak dzisiaj Twoje cukry?

AgMich ja już bigos mam ugotowany, pierogi zrobione i uszka też, reszte bede robic w przyszlym tygodniu, co dam rade to sama a co nie to syn z mezem, musze sie pochwalic ze moj mąż to wyśmienity kucharz a syn właśnie rozpocząl naukę w technikum gastronomicznym więc ja tak naprawdę mało gotuję:)))))
Ja resztę zakupów planuje na piątek ale też obawiam się tłoków w marketach no ale cóż takie są uroki przedsiwiątecznych zakupów:))

reklama
Do góry