reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ale to chodzi o to, że jeśli w nocy za mocno spadnie Ci cukier (bo jest zbyt długa przerwa pomiędzy posiłkami), to organizm broni się przed tym spadkiem cukru - i wówczas glukagon uwalnia zapasy glukozy zgromadzone w wątrobie i cukier rośnie.

reklama
No właśnie U mnie tak jest bo sprawdzałam w nocy spada A nad ranem rośnie. Co zrobić żeby tak nie było jem kolację ostatnią między 22.30-23

Czasem sie nie da nic z tymi cukrami rannymi robic... Po prostu trzustka nie wyrabia z ta insulina i trzeba ja na wieczor sobie wstrzykiwac, ale nie ma sie jej co bsc jak ognia ja sie przy niej nawet uspokoilam jak rano mierzylam cukier i wiedzialam ze jest ponizej 90... Takze jesli trzeba nie bójcie sie jej dziewczyny...

Dziewczyny.. Nie wiem co jest. Zawsze po jedzeniu cukry w normie a dzisiaj i po śniadaniu i po obiedzie ponad 150 [emoji33][emoji24][emoji24]

Dziewczyny na insulinie mam pytanie kończy mi się wklad insuliny o nie wiem czy juz go zmienić czy pen mi pokaże ze nie ma tylu jednostek?

reklama
Do góry