reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Hmm mam wizytę w środę to będzie 39+5 to ma nadzieję, że wtedy zareaguje bo jak dalej będzie twierdził żebym czekała to nie wiem co zrobić :(

Coś umarł nam wątek słodkich mamuś :) Ja na piątek mam termin i zaraz mam nadzieję, że będzie to za mną. Teraz mam mega apetyt i widzę, że nie jest idealnie. Wiele wątków tutaj pozwoliło mi ukoić moje sumienie :) Jestem na siebie zła, że nie mam takiej silnej woli jak wcześniej,ale staram się. Po porodzie chce wrócić do tego w 100% dla malutkiego i dlatego bo czułam się dumna :) Mam nadzieję, że wszystkie mamusie będą silne :*

@SlodkaM z doświadczenia powiem Ci, że przy malutkim dziecku nie da się pilnować tej diety. Jesz wtedy kiedy maluszek Ci na to pozwoli, a nie o stałych porach:D Poza tym przy karmieniu bardzo wzrasta zapotrzebowanie kaloryczne. Poza tym ja teraz waż mniej niż przed ciążą. Wyglądam na prawdę chudo. Brzuch mam zupełnie płaski i nie mam żadnych rozstępów. To jest efekt diety cukrzycowej w trakcie ciąży. :)

W dniu terminu zgłaszasz się na indukcję porodu?

Hej Dziewczyny,
Ja pozdrawiam juz ze szpitala. U mnie dzis rowno 39 tydzien i zostalam przyjeta na patologie. Jutro beda mi caly dzien mierzyc cukry i chyba dopiero po tym zdecyduja co dalej. Jestem zszokowana jedzeniem - jest naprawde niezle i nie mam po nim zlych wynikow :) Trzymajcie kciuki, moze moj syn postanowi jednak wydostac sie zanim zaczna nas karmic oxy :)

Hej Dziewczyny,
Ja pozdrawiam juz ze szpitala. U mnie dzis rowno 39 tydzien i zostalam przyjeta na patologie. Jutro beda mi caly dzien mierzyc cukry i chyba dopiero po tym zdecyduja co dalej. Jestem zszokowana jedzeniem - jest naprawde niezle i nie mam po nim zlych wynikow :) Trzymajcie kciuki, moze moj syn postanowi jednak wydostac sie zanim zaczna nas karmic oxy :)
W takim razie trzymam kciuki, żeby zaczęło się samo. Ja tak panicznie bałam się indukcji porodu, że chyba przez to poród zaczął się u mnie sam.

@SlodkaM z doświadczenia powiem Ci, że przy malutkim dziecku nie da się pilnować tej diety. Jesz wtedy kiedy maluszek Ci na to pozwoli, a nie o stałych porach:D Poza tym przy karmieniu bardzo wzrasta zapotrzebowanie kaloryczne. Poza tym ja teraz waż mniej niż przed ciążą. Wyglądam na prawdę chudo. Brzuch mam zupełnie płaski i nie mam żadnych rozstępów. To jest efekt diety cukrzycowej w trakcie ciąży. :)

W dniu terminu zgłaszasz się na indukcję porodu?
Pewnie masz rację :) Ja myślałam, że przez ten miesiąc przytyłam bo pozwalałam sobie na grzeszki, ale u gina tyle samo co w poprzednich moesiach to nie jest źle ;)
Właśnie jeśli chodzi o zgłoszenie do szpitala to jakoś dziwnie bo ginekolog powiedział, że jak cukrzyca jest unormowana to nie ma potrzeby, mam termin teraz na piątek, mówi że jak nie urodze mam przyjść normalnie na wizytę w następny czwartek także sama jestem w szoku bo myślałam, że mnie do szpitala skieruje :( A najlepsze jest to, że ani razu moich cukrów nie widział choć noszę za każdym razem jakby chciał zobaczyć.

Hej Dziewczyny,
Powodzenia :) Może zacznie się samo i nie będą niczym męczyć. Daj znać :)

reklama
Do góry