reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
A migdały nie podniosa cukru wieczorem?
Ja jestem okropnym przeciwnikiem leków,nawet apap biorę jak juz mnie baaardzoo głowa boli.
Spróbuję kupić migdaly i sprawdze.
Migdały mają indeks glikemiczny 15 więc to nie jest jakoś dużo. Wiadomo że każdy jest inny. Najlepiej będzie jak sprawdzisz czy u Ciebie podnoszą. U mnie nie.

Dla mnie na zgage najlepsze było mleko albo lody, ale skończyło się jak się zaczęła cukrzyca, bo nie mogłam tego stosować. Potem pomagało zimne, spróbuj

Naatka przybij piątkę :) ja tez jestem przeciwniczka leków w ciazy. Przez cała ciaze dwa razem wzięłam nospę :) w 37 tc. A byłam dwa razy chora i często bolała mnie strasznie głowa - ale dałam radę

Naatka przybij piątkę :) ja tez jestem przeciwniczka leków w ciazy. Przez cała ciaze dwa razem wzięłam nospę :) w 37 tc. A byłam dwa razy chora i często bolała mnie strasznie głowa - ale dałam radę
Ja przy mojej czterolatce i pierwszym roku w przedszkolu przeziebiona bylam z 4 razy. Za każdym razem leżenie,czosnek,cebula,pozwolilam sobie tylko na dwie inhalacje z mucosolvanem za zaleceniem Pani doktor. Ja nawet jak głowa mnie lupie to siedze i sie mecze,az maz sie drze:p
Tak więc przybijam piątkę:)
Tylko zaczynam sie bać tych wieczornych zgag:/ ssalam dzisiaj migdały i nawet troche lepiej mi było.

Ja migdały wcinam jako przekąskę między posiłkami i nie widać żeby wpływały na poziom cukru ten po posiłkach.
Co do inki z mlekiem to i mleko podwyższa i sama inka. Więc ja pije dopiero na drugie śniadanie ;)

@brosandi mój mały 2.9kg ważył już w 34tc. Jutro kolejny pomiar kiedy kończy się 36tc i mega mam cykora że dostanę opiernicz za wagę i swoją i małego bo przybrałam od leżenia albo to już czas gromadzenia wody. Nie mam pojęcia.

Ja migdały wcinam jako przekąskę między posiłkami i nie widać żeby wpływały na poziom cukru ten po posiłkach.
Co do inki z mlekiem to i mleko podwyższa i sama inka. Więc ja pije dopiero na drugie śniadanie ;)

@brosandi mój mały 2.9kg ważył już w 34tc. Jutro kolejny pomiar kiedy kończy się 36tc i mega mam cykora że dostanę opiernicz za wagę i swoją i małego bo przybrałam od leżenia albo to już czas gromadzenia wody. Nie mam pojęcia.
U mnie ewidentnie woda, bo stosuję dietę nadal i niemożliwe żebym ponad 3 kg na tydzien przybierała, a nogi mam wielkie, od rana niemal trochę pochodzę i już banie, puchną. Teraz byłam na wizycie w 37+0 i Piotrek ważył 3400, więc dr był zadowolony z wagi młodego

reklama
A ja jutro mam wizytę u diabetologa i bardzo się stresuje bo znowu waga poleciała w dół a miałam też parę przekroczeń i znowu się nasłucham, że to ze mną jest coś nie tak :crazy:
@Amea a co Ci powiedział lekarz na wagę synka w tym 34 tc? Skomentował to jakoś?

Do góry