Patrycja mężowi gotuj to samo co.sobie, nie zaszkodzi a pojdzie mu na zdrowie. Zaraz jeszcze jakieś zachcianki mam. Mam tez oczywiscie wszystkie wymienniki węgl ale jesli ktos chce to wysle zeby teraz niepotrzebnie nie zaśmiecać. ja moge jesc mielone mizerie i sporo ziemniaków i cukier b ladny. Moj cukier dzieki insulinie na czczo81 a po posilku 86-93, dziwne to, ale czasem tak mam. Często tez pije kawe z rana bo po kilku pobudkach nocnych jestem wykonczona, i cukier az za niski. Także próbujcie, i fakt o dwoch godz cukier często rośnie ale nie zawsze. Takze warto nie jeść i dwie godz jak wytrzymacie albo zjesc pomidora, surowa marchewkę,ziarna dyni, migdały czy ogórka kisz.
Baaasia na mieście możesz też zjeść sałatkę, warzywa nie zaszkodzą, a kromka pieczywa z masłem czosnkowym byc może nie zaszkodzi.
Jesli lubisz gotuj zupy ale nie rozgotowuj, marchew gotowana podnosi cukier ale nie musi. bardzo zalowalam ze nie mogłam jesc kopytek, kilka.szt podnosiło mocno cukier, w tej ciazy jeszcze nie probowalam!