Teraz po różnych posiłkach. Składu nie jestem pewna…chyba jak niczego jeżeli chodzi o produkty, bo tak jak piszesz chleb np z Lidla żytni ma niecałe 70% zawartości a reszta to mieszanka, wiec tez już się natknęłam. Co do porcji pieczywa to jedna kromka 30g. Jadłam już ten chleb niejednokrotnie i wcześniej nie zdarzyło się żeby ten cukier był aż tak wysoki. Raczej było to standardowe śniadanie jak wcześniej czy jak nawet z tego cateringu. Chociaż w pudełkach mam więcej rzeczy do zjedzenia a cukry były super, od jutra znowu mam, wiec będę obserwować, jeżeli będzie dobrze to znaczy, ze ja coś zawaliłam…
Mam okropny problem z komponowaniem tych posiłków weekendowych, już się staram jak mogę, czytam poradniki, aplikacje, przepisy, książeczkę od diabetologa, druga od dietetyka, przepisy i właśnie teraz w weekend pojawił się ten problem, ze taka niespodzianka a wszystko ważę i staram się robić według zaleceń. Nie ukrywam tez, ze jak sama przygotowuje śniadanie czy kolacje z tych przepisów to jestem głodna a po pudełkach nie…
Okropnie mnie to zniechęca