reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Nie wiem kompletnie jak się za to zabrać, aż się cała trzęsę już ;) mam stać, siedzieć ( w udo) ? Czy nie ma różnicy ? 😂

reklama
Najlepiej oddychac spokojnie. Ja siedzialam i wbijalam igłę w udo. Nic nie boli a czlowiek sie stresuje jakby noge mial odciac [emoji16]
Nie wiem kompletnie jak się za to zabrać, aż się cała trzęsę już ;) mam stać, siedzieć ( w udo) ? Czy nie ma różnicy ? [emoji23]

Mi kazała diabetolog w udo i zmieniać codziennie miejsce wkłucia w udo (udka można zmieniać raz prawe raz lewe ;)) ja siedzę, robię taki fałdek skory i wbijam szybszym ruchem pod skore mniej więcej pod katem 45 st. Igle zmieniam co 2 lub 3wklucia bo igła się tępi i potem już za którymś razem ukłucia bolą . Dasz rade :) ale wiem pierwszy raz najgorszy 😌

Dzięki dziewczyny, faktycznie nic nie czułam, ale do tej pory mnie trzęsie 😂
Zapach gdzieś tam czułam ale ze strachu się nawet nad nim nie skupiłam 😁

Wstałam szczęśliwa rano i zrobiłam pomiar... 104 :/
Aż poszłam po drugi glukometr i na nim zrobiłam, minutę później, 93 ! :/

reklama
Hej, orientujecie się może czy wynik niższy po 2h niż na czczo jest w porządku? Ginekolog twierdzi, że tak jest ok.
W 2019 w poprzedniej ciąży miałam takie wyniki: 80/132/73
Kolejna ciąża, wynik z dzisiaj: 75/94/62

Do góry