reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mi dziś wywaliło po 3 kanapkach z chlebem żytnim, szynce i ogurku świeżym + herbata. 146 gdzie nie raz to jadłam 🤷‍♀️
Pod koniec ogólnie cukry mam po 130-140 gdzie wcześniej miała po posiłkach niższe.

reklama
Martwię się Cookiem bo u mnie to 19 TC dopiero i zastanawiam się ile razy już tak było że miałam za wysoki cukier po pół godzinie a ok w po godzinie i żyłam w błogiej nieświadomości ☹️ Hemoglobine robię dopiero w poniedziałek bo dziś moje laboratorium zamknięte.

Nie martw się, ja walczę od 9 tc a skoki pewnie nie raz miałam nieświadoma. Hemoglobinę glikowaną mam poniżej normy, czyli ewentualne skoki nie wpływały na organizm.

Napiszcie mi dziewczyny co kasacie na drugą kolację bo ja mam w rozpisce z poradni 2 ww sok lub owoc i tak jadałam do tej pory ale dziś sprawdziłam po pół godzinie 151 po godzinie 112. Jak jest u was?

Ja na druga kolacje jem dwie kanapki z wędlina z indyka i ogórkiem albo cykoria :) i póki co jest ok. Albo sałatkę - mix sałat, różne warzywa i ser np feta lub mozarella posypane ziarnami słonecznika :) mi dietetyk powiedziała ze na ten posiłek przed snem powinno być białko i tłuszcz a mało węgli żeby organizm miał się „czym zająć” do rana :)

Akwarele to jest twoja kolacja przed snem? Bo ja mam w rozpisce 3 kolacje i chodzi mi o tą środkową. Przed snem zjadam kanapkę z serem i też jest ok.

To naprawdę jest jakaś paranoja. Dziś znów po pół godzinie wyskok cukru do 161 a po godzinie już w normie 123 a nie zjadłam nic co by tak wywalało cukier 2 kromki chleba IG z szynką sałatą i pomidorem, pół szklanki maślanki z chia i herbatę czarną. Załamka że się normalnie poryczałam😭.
A wywal szynkę..daj mozzarelle i suszony pomidor

reklama
Do góry