Lola Lolitta
Fanka BB :)
Ja obecnie mam rano czasem wyższy cukier, ale po posiłku ładnie (100/106/111).
Mam teraz też "efekt brzasku", ale to można wyregulować. Ciągle badam w którym momencie jest wyzut z wątroby i trafić nie mogę.
Glukometr mam Stary i się kontroluje tak dla pewności.
Młody wagowo dobrze idzie, ja też w miarę dobrze się czuje
Strasznie mnie tą cukrzycą straszyli w pierwszej ciąży, a syn urodził się zdrów jak ryba z wagą 3330g.
Wielkie dzieci rodzą się przy nieleczonej cukrzycy,mogą mieć dystnie barkowa, żółtaczkę i problemy z adaptacją oddechową. Ale cukry musiałyby byc naprawdę wysokie.
Ja jestem dzieckiem z cukrzycy, wtedy kobiet nie badali pod tym względem.
Urodziłam się 3900g i miałam problem z prawą nerką... Tyle.
Dla mnie lekarze, którzy zapisują kobiety do diabetologia z powodu niewielkiego przekroczenia robią to wyłącznie dla kasy.... Diabetolodzy dostają z NFZ duża kasę za prowadzenie ciężarnej z cukrzycą.
Czasy mamy niesamowite....
Mam teraz też "efekt brzasku", ale to można wyregulować. Ciągle badam w którym momencie jest wyzut z wątroby i trafić nie mogę.
Glukometr mam Stary i się kontroluje tak dla pewności.
Młody wagowo dobrze idzie, ja też w miarę dobrze się czuje
Strasznie mnie tą cukrzycą straszyli w pierwszej ciąży, a syn urodził się zdrów jak ryba z wagą 3330g.
Wielkie dzieci rodzą się przy nieleczonej cukrzycy,mogą mieć dystnie barkowa, żółtaczkę i problemy z adaptacją oddechową. Ale cukry musiałyby byc naprawdę wysokie.
Ja jestem dzieckiem z cukrzycy, wtedy kobiet nie badali pod tym względem.
Urodziłam się 3900g i miałam problem z prawą nerką... Tyle.
Dla mnie lekarze, którzy zapisują kobiety do diabetologia z powodu niewielkiego przekroczenia robią to wyłącznie dla kasy.... Diabetolodzy dostają z NFZ duża kasę za prowadzenie ciężarnej z cukrzycą.
Czasy mamy niesamowite....