reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Duska 2tyg w ta czy w ta to normalne po za tym każde dziecko rozwija się własnym tempem jedne dzieci są większe inne mniejsze główka do góry i juz się nie zamartwiaj:-)

Aga masz racje ale zobaczysz ile trzeba czasu poświęcić takiemu maluchowi;-) Ty masz termin jakoś na pierwszy tydzień kwietnia? Nic się jeszcze nie dzieje?

reklama
Cornelka no mam nadzieje ze juz sie nie dlugo przekonam :-) termin mam na 9 kwietnia, no wlasnie nic, oprocz tego ze pare razy troche mnie brzuch pobolal na dole, i ze twardnieje czasem ale bezbolesnie to nic, moglabym juz w przyszlym tyg rodzic ;-) ciekawe czy Moja corka mysli tak samo i zechce wyjsc czy bedzie czekac jednak az swieta mina ;-) wczoraj bylam u gin to tylko mowil ze dobrze ulozona i wazy 2800 i jak nic sie nie bedzie dziac to mam 1. wizyte, super w prima aprilis :-D

Diuska nie stresuj sie. Dobrze ze masz dzis wizyte, wszystko sie wypytaj. Jak dla mnje to jadasz troche za wczesnie tzn powinnas cos zjesc jeszcze pozniej tak ok 22. Jak masz dobrego lekarza to powinien Ci wszystko wytlumaczyc ze nad ranem jest wyrzut insuliny itp. Ja jem 2 kanapki zassze i czasem jest super a czasem nie i tak czasem bywa. Mam sie tym nie stresowac bo nie jest tak ze dzieje sie to caly czas dzien w dzien tylko 2, 3 razy w tyg i nie jest to 200 tylko np 125 czy 130 po sniadaniu. Na czczo przez ostatni tydzien super a dzis 96 ale nic wczoraj mialam zabiegany dzien moze i to to ze wczoraj jadlam nieregularnie tego nie wiem. Nie ma tragedii.

Aga takie bole to i ja mam chociaż ostatnio jest coraz gorzej każdego dnia jestem w panice czy nie zacznę rodzic a do świat muszę zwciskac nogi:p. Porozmawiaj z córka ze juz czas i niech wychodzi:-)

Mam jeszcze pytanie. Jecie twaróg? Jesli tak to jak? Ja próbowałam zjesc na kromce ale bez cukru czy dżemu mi nie smakowało strasznie :/

Dietetyk zapytała co wczoraj jadłam i powiedziała ze za mało kalorycznie jem. Musze wprowadzić wiecej wędlin czy serów. Mam dodac 2 garści orzechów na dzien. No i jesc dwudaniowy obiad bo czasem sie zdarzy ze mamy sama zupę. Ale tak mysle ze po 1 dniu nie jest w stanie stwierdzić jak ja jem. Mam przez 7 dni zapisywać co jem i 31.03 mam wizyte u niej i zobaczymy kaloryczność. No i na dzien mam jesc 6 kromek chleba.

Powiedzcie mi co z wasza waga? Bo mnie wlasnie prawie stoi od momentu wykrycia cukrzycy. Moze jakis 1-1,5 kg przez półtora mca.

Co do brzuszka maluszka lekarz powiedział ze musimy to obserwować. I mysle ze wizyta za 2 tyg bedzie decydująca. Na razie brzusio jest w normie na wykresie. W dolnej granicy. Bardzo sie boje.

Duska ja twaróg robię z rzodkiewka i jogurtem naturalnym.moja waga się wacha raz mam 1,5kg na minusie raz na plusie czyli mniej więcej stoi w miejscu. Będzie dobrze z maleństwem zobaczysz

Diuska nie panikuj :-) Ja twarog uwielbiam ale jem tylko na II sniadanie lub kolacje bo po I sniadaniu jakos mi nie sluzy jesli chodzi o cukry. Jem na slono bo na slodko nie lubie. Albo rzodkiewka albo szczypiorek, cebulka mniam. Jem poltlusty, chude wszystkie sery, jogurty, mleka zawierają wiecej chemi wiec lepiej czasem zjesc wiecej tluszczu niz chemi tak zawsze mowi moja lekarka. Tez dodaje jogurtu naturalnego lu b jesli brak to odrobiny smietany 12%. Jesli chodzi o wage to nie masz sie co martwic. Moja waga tez w sumie stoi, ponoc tak jest dobrze i tak czesto maja slodkie mamy bo sie pilnuja i nie objadaja takze nie masz sie czym martwic.
Mysl pozytywnie kochana :-)

reklama
Diuska zapisuj wszystko wlacznie z herbata, kawa czy innym napojem ktory spozywasz. Ja jem tez glownie albo zupy albo samo drugie danie poniewaz zupy mam bardzo geste i tresciwe i II dania bym juz nie zmiescila ale zapisuj wszystko to Ci diabetolog lub dietetyk powie czy ok czy trzeba cos zmienic, powodzenia :-)

Do góry