reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gosik 4 razy cukier i 4razy insulina.

Ja w sobotę zjadłam kawałek tortu Circus miała urodzin nie mogłam się oprzeć wcześniej wzięłam insulinę ale zeby się nie denerwować nie zmierzylam cukru:-(.

W końcu dzis rano miałam tylko 91 od tygodnia non stop 94-106. A teraz zrobiłam eksperyment dwie parówki z ogórkiem i 1/4 grahamki zobaczymy jaki bedzie cukier. Na kolacje po całej Graham e 128:-/

Lucalew mi powiedziała zebym nocnej sama sobie nie podnosiła do posiłków tak.

reklama
Dziewczyny ja dziś zaczynam 32 tydzień i aż się go boje jak to będzie z tymi wynikami pomiarów po posiłkach.
Mówicie że to taki Przejściowy kryzysowy tydzień tak? Oby było bez skoków u mnie.
Cornellka Ahh tort.. Aj

W.maju starsza córcia ma urodziny 5 to będę już jeść tort mam nadzieję.
Ile Trzeba trzymać ta dietę restrykcyjna po porodzie?

Kata - czy ty za bardzo restrykcyjnie nie podchodzisz? Wyluzuj lekko. Akurat ty masz najlepsze cukry a chyba najgorszy stres. Zjedz snikersa :) cukry saleja od 30 do 34 tyg. Wiec juz byś widziała....

Ja,wczoraj po 2h z serem k pomidorem oraz 1 śliwce muakam 160.... Za to na czczo dzis 82....

Katagorka ja też myślę ze zabardzo sie przejmujesz zjedz sobie coś słodkiego od jednego kawałka nic się dziecku nie stanie a Ty poczujesz się lepiej. Ja po pierwszym porodzie dostałam od razu normalne jedzenie także nie trzeba chyba czekać.

Lidze ze juz w połowie kwietnia mój maluch bedzie ze mną muszę poważnie z nią pogadać tylko zebym nie przenosila:p

Gosik w nogi w ręce sama nie dalabym rady czasem ciężko mi się wbic bo mam taka twarda skore i kropeczki od igly:-/ dobrze ze na dworze zimno i nikt nie musi tego ogladac

Witam się z rana:)

U mnie wczoraj cukry kiepskie, choć zjadłam dużo mniejsze porcje niż normalnie:/ wyniki na czczo 90, po sniad 116, po obiedzie 140, po kolacji 133... Ale wczoraj miałam b stresujący dzień i to też na pewno miało wpływ...
Tak czy siak dziś mam wizytę u gina, więc pomierzy Małego i zobaczymy co powie. A do diab też podjade albo w tym tyg albo w pon z tymi wynikami, bo z dnia na dzień jest gorzej... A na poprzedniej wizycie wspominała, że na początek nawet ta 1 jednostka może zrobić różnicę i że mam się nie bać insuliny:)

Gosik daj znać jak tam po ciastku;)

U mnie śnieg pada, zimnica i wieje jak nie wiem - niezbyt pozytywnie nastraja taka pogoda:p

A ja sniadanie jak co dzien i dzisiaj 127 po 1h. Nie ogarniam tego. I zastanawiam się czy glukometr jest dobry. Ale diabetolog nie kazała mi się stresowac. Dzisiaj wizyta u gina zobacze maluszka to najwazniejsze.

reklama
dzien dobry ;) moje cukry juz wczoraj wieczorem ok, wiec moze jednak to ten obiad wczesniej mial wplyw...

Gosik pochwal sie co to za ciastka dokladnie moze i my sprobujemy ;)

Katagorka dziewczyny maja racje przy twoich wynikach smialo mozeszcos zjesc slodszego moze nawet ci nie przekroczy granicy a jesli nawet to raz nic sie nie stanie a samopoczucie od razu lepsze :)

Mam nadzieje ze po porodzie juz mozna w miare normalnie jesc, slyszalam ze to roznie chyba bywa, ale u niektorych po paru dniach juz te wysokie cukry mijaja, bo jesli to typowa ciazowa cukrzyca to pojawia sie troche za sprawa hormonow wiec jak one wracaja do normy to i cukry ;) mam nadzieje taka, bo juz Moj obiecal mi torta zrobic jak tylko bede mogla jesc :-)

Diuska, co racja to racja, jak sie widzi ze z Malenstwem wszystko dobrze to od razu czlowiek spokojniejszy :)

Do góry