reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia to była masakra wypić to i 2-gie podejście do badania bo na pierwszym zwymiotowałam ;( 2 dopiero sie udało ale leżałam w samochodzie i zasnęłam :) szok nigdy wiecej
Masz racje z dietą i sama zauważyłam że jest lepiej No i nie tyję :)

reklama
A miałam właśnie pisać żeby wątek nie umarł :)

Ewelinax- gratulacje :)

Matik- o matko ale miałaś dawkę do wypicia :szok: No ten ranny cukier kiepski... a byłaś już na jakieś rozmowie z diabetologiem ? Może u was jakieś inne normy są ?

U mnie cukry różnie- ostatnio pospałam trochę dłużej ( chyba pierwszy raz w tej ciąży) i zamiast wstać o 6 wstałam przed 9 i cukier rano 87- a zawsze ok 75-79. Więc nie jest mi dane leniuchowanie ;)

Poza tym w dalszym ciągu cukry mi bardzo skaczą- praktycznie codziennie przekraczam te 120 :( od razu zastrzyk i spada do 90-100 :( a jem to samo... Fakt, że raz przesadziłam z owsianką bo dodałam dosłownie 3 mrożone truskawki i tak jak po owsiance trzymałam ładne normy tak teraz po godzinie 160 a dodam, że byłam jeszcze na spacerze...
Co jecie na przekąski ?

Też możecie tylko połówkę owocu ?

I czy któraś ma policzone wymienniki do każdego posiłku ?

Ja mam. Cukier 160 po dzemie i kakao:) żeby miała pow 120 to faktycznie muszę jeść słodycze.. Ja mam dietę rozpisana która jest bardzo fajna, na stronie szpital karowa jest dieta do pobrania i polecam wam szczerze. Modyfikuje sobie ją, np zupe pomidorowa na smietanie jem i cukier mam w normie po niej... Najlepiej chyba sprawdzać na sobie co można czego nie.. Owoce jem cale ale więcej warzyw.

Tez nie wiem co to za cukrzyca jak ja nigdy po posiłku na diecie max po 1h mam 112, jedynie nad czczo za dużo bo 93 miałam... Nie rozumiem chyba doktorka mi tak zapobiegwaczo dala dietę abym nie dostała cukrzycy

no właśnie ja też nie wiem na jakiej podstawie myślą że mam cukrzycę. dostałam ten glukometr i np z wczoraj pomiary na czczo 90, godzine po śniadaniu 108, godzine po obiedzie 106, godzine po kolacji 83. to dużo?

reklama
ogórek jako przekąska to chyba nieco za mało ?

Mierzycie ketony ?

Ja mam rozpisane do każdego posiłku koniecznie węgle... inaczej wyłażą mi ketony ( muszę mierzyć 2x dziennie)

U nas dla każdej indywidualnie dobiera się węgle przez cały dzień ( zależnie od wzrostu i wagi)

Jak zjem na obiad coś lekkiego to też mam cukry w granicy 100 ale jak zjem 5 wymienników (bo tyle mam do obiadu) to już niestety przekraczam 120 :/ a po białym pieczywie też wam nie idzie go góry ?

Ostatnia edycja:
Do góry