reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aniołek jak się czujesz? Dzieje się coś...??? Na poród każda data dobra:-)

Ja dziś cały dzień cukry 90, nawet po owsiance z odrobiną cukru...?!
Odebrałam wyniki krwi i mam złe płytki krwi, 126, a norma jest od 150. Wiecie co to znaczy?

reklama
Jeszcze w pakiecie:) też w sumie myślę obojętna data najważniejsze żeby wszystko dobrze:) nie mam pojęcia co może znaczyć za niski poziom płytek krwi:(

Witam :-)
Przeczytałam wszystkie wpisy ale nie dam rady odpisać na każdego posta :sorry2: Dopiero dziś nas wypuścili. Trochę się ogarnęłam i zdaję relację.
Chciałam odezwać się wcześniej ale w szpitalu nie było internetu :dry:
Więc tak :
W poniedziałek rano pojechałam do szpitala, położyli mnie na sali porodowej, podłączyli ktg, zrobili badanie potwierdzające ułożenie pośladkowe (położna nie była zbyt delikatna :wściekła/y:), badania i wypełnianie papierków.
Później wszystko działo się tak szybko. Zawołali anestezjologów, przeprowadzili mnie na salę operacyjną, podali znieczulenie i po kilku minutach pokazali mi Marcela. Szok, uczucie nie do opisania :tak:Personel się śmiał, że zanim go do końca wyciągnęli to już krzyczał i faktycznie darł się okrutnie :-) Mały ważył 2920 i dostał 10 pkt.
Samo znieczulenie zniosłam ok ale po miałam takie drgawki i niskie ciśnienie ale to podobno normalny objaw. Wstałam na drugi dzień rano i już chodziłam. Ogólnie nie jest źle, przeciwbólowych nie biorę i do domu samochodem wróciłam bez problemu.
Cukry mam niskie. Dziś po śniadaniu składającymi się z zupy mlecznej z ryżem i kanapkach z białym pieczywem wynik 85 :szok:
No nic idę jeść bo Marcel zasnął, a waga moja to 5 kg mniej :szok:
Aniołek jak u Ciebie?
Pozdrawiam jeszcze sie odezwę.

Gratulacje Marysiu kochana:* dużo zdrowka dla Marcela:-) u mnie ok, na razie leze dalej i czekam. Pójdę na żywioł jak się zacznie to spróbuję rodzić naturalnie, a jak nie to czekam do terminu z usg i wtedy będziemy myśleć. Ale wydaje mi się że rozpoczęcie porodu to kwestia czasu bo na raty ale odchodzi mi już czop więc już chyba Młoda za długo nie posiedzi w brzuchu:eek:

Marysia gratulacje!!! Morza mleka życzę i by maly Marcelek łagodnie z Twoimi sutkami sie obchodził :-)
Aniołek no to juz nie długo W koncu 40 tc sie zaczyna :-)
Gosia z tymi płytkami to powiązana jest krzepliwosc krwi.

U nas spokojnie Ikuska nie lubi spac w dzien zwłaszcza w godz 11-15 w ogóle nie śpi na szczęście póki co w nocy daje rade. A z cukrami nadal różnie :mad: chociaż nie mierze ich tak regularnie. Wczoraj jadlam na kolację biały chleb i mi nie smakowal :szok: wiec nadal jestem na IG :-)
pozdrawiamy

Moja pani doktor im bliżej porodu tym bardziej się uparła na te 2 tygodnie różnicy z usg. Zobaczymy co to będzie, dziwnie się czuję. Jakaś taka niespokojna jestem, sama nie wiem. Stresuje się jakby to mój pierwszy poród miał był :what:

Marysia - gratuluję!!! Niech Marcelek rośnie zdrowo :)

Aniołek - i jak tak sytuacja? :) Oczywiście, że każda data dobra na poród, jak napisała Gosia, ale na urodziny już nie każda... I mówię z doświadczenia - mój synek jest z końca grudnia i właśnie się zastanawiam poważnie, czy nie organizować mu ich dużo wcześniej (początek - do połowy grudnia), albo później (do połowy stycznia). Bo zebrać gości, którzy są rozjechani do rodzin na święta, jest niezmiernie trudno... Nie mówiąc o pracujących na pół gwizdka bawialniach... I o tym, że kolejny prezent w ciągu kilku dni i po mega prezencie gwiazdkowym nie sprawia aż takiej radości...

Marysiu, gratulacje!!! Już duża część dziewczyn urodziła:-) :-):-)Coraz mniej w kolejce;-)
Aniołek,wszystko na pewno będzie dobrze i już niedługo oznajmisz nam, że urodzłaś:-)

reklama
Do góry