reklama
Eve, ja też toczyłam walkę z ketonami, było tak że przez 2 tygodnie miałam ich codziennie max, potem mniej, teraz przeważnie nie mam, a jak sie pojawiają to na dwa dni i potem znowu nie ma. Jedyne co wiem, że mi pomaga, to zjedzenie kromki chleba przennego przed spaniem(średnia wielkość). Kilka razy po tym chlebie mierzyłam i cukry ok, teraz już nie mierze po ostatnim posiłku. Ale z tego co dziewczyny pisaly, to tylko kilka z nas ma zalecenie mierzyć te ketony codziennie. Mi pani diabetolog zawsze to sprawdza, ale czy to takie ważne skoro nie wszystkie to muszą robić...?
Paulettta myślę, że musisz poexperymentowac z róznym pieczywem, może jakies inne niz wasa ci podejdzie...bo ja ta wasą się nie najadałam, albo po prostu "konsystencji" chleba mi w niej brakowalo...?
A dzis po sniadaniu 98:-)
Ciekawe jak nasza Aga- mama dzis...:-)
Paulettta myślę, że musisz poexperymentowac z róznym pieczywem, może jakies inne niz wasa ci podejdzie...bo ja ta wasą się nie najadałam, albo po prostu "konsystencji" chleba mi w niej brakowalo...?
A dzis po sniadaniu 98:-)
Ciekawe jak nasza Aga- mama dzis...:-)
eve.85
Fanka BB :)
Pauletta wyniki na czczo miałam powyżej 90, dochodziło już do 100. więc dali mi insulinę, w nocy mój organizm nie dawał rady zbijać cukru i dlatego. w dzień mam raczej dobre cukry, czasem mam skoki ale jak zjem coś innego niż zwykle. w dzień wystarcza dieta, nie musze brac insuliny. a na nastepnej wizycie u diabetolog podpytam sie o zmniejszenie dawki na noc jesli cukier rano bedzie poniżej 80, bo sama nie chce zmieniac. i juz sie w miare przyzwyczailam do insuliny, zastrzyki nie bolą bo kupuje krótkie igły 6mm, jak robiłam 8 mm to czasem miałam krwiaczki.
eve.85
a jeśli chodzi o chleb to czasem ciężko dopasować. ja na śniadanie jem chleb o obniżonym indeksie glikemiczny, tzw IG, dla cukrzyków i tego chleba moge zjesc 2 kromki, w dzień jem razowy żytni ale już góra 1,5 kromki jak zjem wiecej na raz to mam za wysoki cukier. za to mogę jesc makaron al dente z mąki durum 50 gramów do obiadu i cukier mam po tym dobry.
Witajcie :-)
Eve wynik super!
Paulettta musisz popróbować z tym chlebem, podobnie jak z innymi produktami. Za jakiś czas będziesz wiedziała co możesz, a czego nie
Ja dziś jakaś głodna jestem ciągle chodzę i coś podjadam. Skusiłam się na kilka rodzynek w czekoladzie ależ były pyszne.
Ciekawe jak tam u Agi?
Aniołek po jakim czasie od cc pozwolili Ci coś zjeść?
Eve wynik super!
Paulettta musisz popróbować z tym chlebem, podobnie jak z innymi produktami. Za jakiś czas będziesz wiedziała co możesz, a czego nie
Ja dziś jakaś głodna jestem ciągle chodzę i coś podjadam. Skusiłam się na kilka rodzynek w czekoladzie ależ były pyszne.
Ciekawe jak tam u Agi?
Aniołek po jakim czasie od cc pozwolili Ci coś zjeść?
ciekawe jak Aga...
ja dziś na obiad zjadłam pół pyzy, jestem ciekawa jaki wynik będzie po, ale nie mogłam się oprzeć pokusie
Marysia wstyd się przyznać,ale nie pamiętam ja miałam cesarkę o 22 więc możliwe, że rano coś dostałam ale szczerze nie wiem. koło południa wstałam pierwszy raz. ale tak jak czytam to różnie to bywa z tym wstawaniem.
ja dziś na obiad zjadłam pół pyzy, jestem ciekawa jaki wynik będzie po, ale nie mogłam się oprzeć pokusie
Marysia wstyd się przyznać,ale nie pamiętam ja miałam cesarkę o 22 więc możliwe, że rano coś dostałam ale szczerze nie wiem. koło południa wstałam pierwszy raz. ale tak jak czytam to różnie to bywa z tym wstawaniem.
Ostatnia edycja:
hej kochane... uroczyscie oswiadczam ze 18,10 o 14.30 przyszla na swiat moja corka. 3200 g zywej miłosci i 54 cm. jednak nie doczekalam i musilam rodzic w innym szpitalu. ni e pisalam dlugo bo zmagam sie z anemia... nie mam na nic sil... a zreszta teaz przy malej czasu malutko... po cukrzycy ani sladu... takze dziewczynki trzymajcie sie.... wszystko do przetrwania:-)
eve.85
botanica gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!zdrówka życzę dla ciebie i córeczki
reklama