reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiecie co Wam powiem - dobrze, że istatnieją takie fora - moja mała też ma czkawkę i to czasami taką, że aż cały brzuszek mi podskakuje i trwa niekiedy nawet z dobre 20 min. Ja z naturą panikary myślałam, że na pewno coś nie tak z nią jest. No ale okazuje się, że Wasze maleństwa też tak mają ;-).

Moja malutka jak na tyle dni po terminie jest baaardzo aktywna. I co mnie dziwi spać mi w nocy od kilku dni daje, nie czuję jej ruchów, ale za to jak nadrabia w dzień :sorry2:
Widać, że mało ma miejsca, wypina się tylko deformując mi brzuch, co czasem zabawnie wygląda i razem z narzeczonym zawsze się śmiejemy :tak:.
No i nie raz noge lubi zadrzeć wysoko pod same żebra mamuśki, co trochę boli bo na żebra mam ucisk. No, ale jak tu się złościć na taką kruszynkę ;-).

reklama
moje dziecie uroslo teraz i to bardzo i czuje go na samej gorze i musze wszystko na bacznosc robic....boli jak cholera,zeber to dotknac nie moge

Mój synek ma czkawkę ale ona trwa maksymalnie 10 minut. Czasami bywało że 4 razy dziennie miał a teraz się uspokoił. Wczoraj nie miał wcale.
Ja to nie czuję brzucha z góry. On tak już mnie skopał że dotknięcie w niektórych miejscach jest strasznie bolesne! Tak jakbym miała siniaki takie od drugiej strony! Mały jest od 32 tc przekręcony główką w dół i jak kopie to trafia w te same miejsca!
A ostatnio to siedzę jakby mi kij ktoś wsadził! Mimo tego, że brzuch mi się opuścił maluch bez problemu sięga żeber!

naczytalam sie,ze w ostatnim miesiacu dziecie mniej sie rusza i jest spokojniejsze,a umnie na odwrot!!!! moj taki jest ruchliwy,ze masakra jakas!!!!:tak:

U mnie to samo..Mały szaleje cały czas..a ja sie zastanawiam czy on w ogóle śpi..oj wesoło będzie jak tam mu się nic nie odmieni po porodzie!!

Moja mała troche sie w nocy ruszy ale generalnie cały czas śpi. Mam nadzieje ze jej tak zostanie:-p.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry