reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiecie co Wam powiem - dobrze, że istatnieją takie fora - moja mała też ma czkawkę i to czasami taką, że aż cały brzuszek mi podskakuje i trwa niekiedy nawet z dobre 20 min. Ja z naturą panikary myślałam, że na pewno coś nie tak z nią jest. No ale okazuje się, że Wasze maleństwa też tak mają ;-).

Moja malutka jak na tyle dni po terminie jest baaardzo aktywna. I co mnie dziwi spać mi w nocy od kilku dni daje, nie czuję jej ruchów, ale za to jak nadrabia w dzień :sorry2:
Widać, że mało ma miejsca, wypina się tylko deformując mi brzuch, co czasem zabawnie wygląda i razem z narzeczonym zawsze się śmiejemy :tak:.
No i nie raz noge lubi zadrzeć wysoko pod same żebra mamuśki, co trochę boli bo na żebra mam ucisk. No, ale jak tu się złościć na taką kruszynkę ;-).

reklama
moje dziecie uroslo teraz i to bardzo i czuje go na samej gorze i musze wszystko na bacznosc robic....boli jak cholera,zeber to dotknac nie moge

Mój synek ma czkawkę ale ona trwa maksymalnie 10 minut. Czasami bywało że 4 razy dziennie miał a teraz się uspokoił. Wczoraj nie miał wcale.
Ja to nie czuję brzucha z góry. On tak już mnie skopał że dotknięcie w niektórych miejscach jest strasznie bolesne! Tak jakbym miała siniaki takie od drugiej strony! Mały jest od 32 tc przekręcony główką w dół i jak kopie to trafia w te same miejsca!
A ostatnio to siedzę jakby mi kij ktoś wsadził! Mimo tego, że brzuch mi się opuścił maluch bez problemu sięga żeber!

naczytalam sie,ze w ostatnim miesiacu dziecie mniej sie rusza i jest spokojniejsze,a umnie na odwrot!!!! moj taki jest ruchliwy,ze masakra jakas!!!!:tak:

U mnie to samo..Mały szaleje cały czas..a ja sie zastanawiam czy on w ogóle śpi..oj wesoło będzie jak tam mu się nic nie odmieni po porodzie!!

Moja mała troche sie w nocy ruszy ale generalnie cały czas śpi. Mam nadzieje ze jej tak zostanie:-p.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry