reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kasia to zazdroszczę,że córcia nie sprawia Ci ruchami bółu. Mnie tak strasznie boli wszytko jak tak buszuje, że prawie łzy lecą same z oczu.

reklama
ja pisałam jakiś czas temu, że mała coś ucichła, ale dupa, znów szaleje :sorry2: ale mnie Jej ruchy tez nie bolą, czasem tylko coś mnie zakuje tak nisko przy pęcherzu ;-)

u mnie ruchy dziecka stały się jeszcze bardziej delikatne, także przypominają śmieszne wewnętrzne łaskotanie :-D
i bardzo je teraz lubię:tak:

Moja po wczorajszym leniuchowaniu dzisiaj nadrabia bardzo bardzo szaleje. I czuję ją bardzo niziutko.

to bardziej rozpychanie niż kopniaki nie dziwię się miejsca tam już raczej nie ma. No i bardzo dobrze może to go zmobilizuje to wyjścia. Będzie mi tego brakowało.

Jak z ruchami waszych dzieciaczków? Ja sie troche zaczynam martwic bo moja mała coraz rzadziej sie rusza.

z moją małą różnie bywa, wczoraj sporo się ruszała, a dzis troche jest leniwa, rano bardziej ją czułam niz teraz np no i robi mi się taka twarda kulka i nie wiem czy to Ona się tak wypycha czy co ... :sorry2:

moja szaleje dalej bardzo mocno się rozpycha aż wczoraj ginek był zdziwiony że taka mocna jest :)

reklama
u mnie różnie.
w niedzielę było średnio, w poniedziałek dostałam ataku paniki i pobiegłam zrobić prywatne ktg;
mój Młody jest od początku nie nadmiernie ruchliwy i powinnam być przyzwyczajona do takich akcji, ale w poniedziałek to było przegięcie.
oczywiście jak tylko mi założyli pasy do ktg to dostał głupawki.
teraz dzieci mają prawo być mniej ruchliwe, bo mają mało miejsca.
w zasadzie bardziej naturalne są taki zachowania jak opisuje Mamajakty - robi się jakaś wypukłość w określonym miejscu - maleństwo wypina plecki, albo dupkę, przesunie nogę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry