reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ale mała jest sprytna, jak wołam brata żeby zobaczył jak sie rusza to Ona jakby na złość, jakby czuła, że ktoś oprócz mnie Ja podgląda i nie rusza się wtedy :-)
Moja ma to samo z tatusiem. Śmiejemy się, że tata ma "ręce, które leczą" - Młoda się natychmiast uspokaja, jak tylko tatuś dotknie brzucha. Hehe, już wiem, kto będzie dziecko usypiał w nocy ;-):-D

reklama
A ja myślałam, że tylko mój Jacek to taki tajniak;-)a tu proszę:-)On też jak tylko komuś powiem, że teraz kopie i ktoś dotknie mojego brzucha to może sobie czekać,a 3 minuty po tym, jak zabierze ten ktoś rękę Jacek znów kopie;-)Tak, że moja rodzina(prócz Męża) nie doświadczyła kopnięcia małego, widocznie twierdzi, że to nasza sprawa i innym nic do tego;-):tak::-D

u nas to samo! moje malenstwo szaleje,szaleje,a jak zawolam tatusia to sie od razu uspokaja...chociaz juz mnie boli kazdy jego ruch:-(

A u mnie tak było na początku...a teraz jak leżymy tatusiek daje rękę i Mały i tak szaleje...
Ale jak jest jasno i chce pokazać jak brzusio cały chodzi i podskakuje raz z jednej raz z drugiej strony to nagle jest cisza i nic nie widać...

Ja sobie zartuje ,ze Maleństwo czuje respekt przed ojcowską ręką:-D jak Darek kladzie dłoń to robi sie spokojniejsza:-D:-D:-Dchociaż i jemu czasem pokaże różki;-)

Moj tez przestaje kopac, jak P przyklada reke do brzuszka. Ja sie smieje, ze to jest synek mamusi, a nie tatusia ;-)

też to zaobserwowałam jak chciałam zaprezentować ruchy..to zanikły:-D,
ale ciekawa jestem jak dziecko to wyczuwa lub też odczuwa-rodzaj dotyku czy coś jeszcze?

u mnie było tak doczasu :tak: - teraz już sobie nic nie robi z ojcowskiej ręki i wali w brzuch ile siły ma, bez względu kto trzyma dłoń (a warto potrzymać, bo mam wrażenie że zaraz skóra pęknie :-()

boszeeeeeeeee ... myślałam, że dzisiaj osiwieję przez tego Maleńtasa :wściekła/y:
zwykle nad ranem - w rejonach godziny 6 - ma porę aktywności i nawet nie tyle się budzę, co kojarzę, że trochę bryka - bo mój synek nigdy przesadnie nie szaleje.
a dzisiaj nic :baffled:
po porannej kawie - ledwo malutki znak.
potem cały dzień prawie nic.
im bardziej się denerwowałam, tym bardziej on siedział spokojnie :baffled:
co on tam kombinował w tym swoim bagienku to nie mam pojęcia - dość, że ja miałam niezłego stresa.
Łaskawca się obudził wieczorem dopiero.
czy na tym etapie ciąży dzieciaczki stają się mnie ruchliwe ?
szczerze mówiąc zastanawiałam się kiedy powinnam pojechać do szpitala - po jakim czasie ciszy ?

reklama
Ano staja się mniej ruchliwe. 60% czasu spędzają na ćwiczeniu oddychania. Mój Kopuś też sie uspokoił, chyba muszę mu imię z Kopusia na Czkawusia zmienić. Ile razy dziennie Wasze dzieci mają czkawkę? Mój raz lub dwa dziennie, nigdy mniej... :eek:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry