reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wg mego lekarza to wcale nie musi być czkawka. Ja także takie serie odczuwam w dole brzucha nad samym pęcherzem - z tym że w tym miejscu u mnie są małej posladki a główka pod żebrami :tak:

reklama
Tylko mnie bierze szlag jak czytam nazwe tego watku? Cudowne uczucie..
Coraz mniej cudowne sie zrobilo, hehe

Młoda też ma czkawkę bardzo często, ciekawa jestem jak to sie ma do życia poza brzuszkiem, potem dzieciaczki też mają czkawkę tak gęsto????:sorry:
Nam wczoraj w szkole rodzenia pani specjalistka od rozwoju psychomotorycznego mówiła, że czasem noworodki i niemowlęta potrafią mieć czkawkę wtedy, kiedy coś im nie pasuje i w ten sposób próbują zwrócić na siebie uwagę. Mogą kichać, prychać, kasłać lub właśnie mieć czkawkę. I jest to próba systemu nerwowego uzyskania dodatkowej opieki rodziców.
Bo płacz jest ostatnim etapem wołania o pomoc - najpierw dziecko robi miny, rusza rączkami i nóżkami, zaciska piąstki, potem całe sztywnieje, zaciska oczka, a dopiero na końcu zaczyna ryczeć. I gdzieś tam między tymi objawami może pojawić się też czkawka :-) Ciekawa teoria, nie?

No tak Melulu wszystko jasne:tak:młoda jest okropnie nerwowa po mamusi i do tego ma adhd po tatusiu:-p:-p:-ppo narodzinkach będziemy mieli niezłą jazdę...bo coś mi się zdaje,że te etapy będą bardzo szybko przebiegały i kończyły się płaczem:sorry::no::-:)szok::-p:-p:-p

Od dzis mam nowe doswiadczenie. Nie mama pojecia co sie działo w moim brzuszku a le jak w nocy stałam susiu to słaszałam wyrażne chrapanie w brzuszku:eek:.

A u mnie w brzuchu od paru dni jest takie trzęsienie autentycznie brzuch mi się trzęsie.

Od dzis mam nowe doswiadczenie. Nie mama pojecia co sie działo w moim brzuszku a le jak w nocy stałam susiu to słaszałam wyrażne chrapanie w brzuszku:eek:.
No nie!! jeszcze o tym nie słyszałam, poważnie mówicie???? Oby nie chrapało tak po urodzeniu, bo rodzice spac nie będą mogli:-D

reklama
moja mała od kilku dni szaleje w moim brzuszku :-D w końcu doczekałam sie tych kopniaków - bo jak pamietacie długo na pierwsze ruchy czekałam ;-) na szczęście żadne Jej ruchy nie sprawiają mi bólu, wręcz przeciwnie, jak dla mnie nadal te ruchy są cudownym uczuciem :-p
ale mała jest sprytna, jak wołam brata żeby zobaczył jak sie rusza to Ona jakby na złość, jakby czuła, że ktoś oprócz mnie Ja podgląda i nie rusza się wtedy :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry