reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja tam zadnych czkawek nie czuje. Albo maly ich nie ma, albo ja nie potrafie ich rozpoznac. Za to ciagle trzyma cos w mojej prawej pachwinie i za cholere nie chce tego stamtąd wyjąc. Jeslt mi niewygodnie nawet jak siedze, bo boje sie, ze cos mu polamie...

reklama
Ja mam takie obawy jak czuje ze Dzidzia ma nozke pod zebrami...mam wtedy takie wrazenie jakby Malenstwo platało sie miedzy moimi koscmi:-(Niefajne uczucie:-(

to ja się bardziej boję o główkę - jak siedzę np - zastanawiam się czy małej nie przyciskam albo co :szok: paranoja jakaś :sorry2:
a ta czkawa u mojej małej to takie śmieszne uczucie - takie pulsowanie w dole czuję (bo głowka jest na dole) i czasem widać jak brzuch tak podskakuje delikatnie :-)

ja nie lubię uczucia czkawki- bo zawsze mam wrażenie jakby mnie się coś w środku za bardzo ruszało od tego...
a dziecko ma czkawkę przynajmniej trzy razy dziennie i bardzo często są one o tej samej porze...
ale ruchy lubię bardzo- zrobiły się mniej gwałtowne i widać że limit miejsca je ogranicza:-D także teraz mam większość przepychania się i delikatnego łaskotania..

U mnie Mały tak w weekend świrował, że jak siostra moja to zobaczyła (było widać na zewnątrz ruchy jakby peryskop) to stwierdziła, że On tam pewnie graffiti odstawia i pisze:

BYŁEM TU :-D

Tymczasowo nie do zweryfikowania - trzeba będzie zapytać Jego późniejsze rodzeństwo:sorry2:

ja też nie wiem co to czkawka. raz mi się wydawało, że Młodzik ma czkawkę, ale nie miałam pewności, bo jakoś krótko to trwao.
i dalej nie wiem ...
czy to możliwe, że Synio nie czka, czy raczej robi to jak śpię i nic nie wiem, albo jak jestem zajęta i nie mam świadomości tej czkawki ?
a może to przez łożysko na przodzie wszystko jest wytłumione ?

U mojego synka czkawka to normalna sprawa-czasem jest to aż dokuczliwe dla mnie uczucie...nie każde dziecko ma czkawkę, aga_q może Twoje dzieciątko nie pije tak łapczywie wód płodowych i dlatego nie ma czkawki:-)

U mnie czkawka u Małej zdarza się nieregularnie: co parę dni, raz w tygodniu. A ruchy faktycznie trochę się zmieniły - rzadziej czuję porządny kop, częściej Młoda wypina się i wtedy robi mi się taka wystająca kulka z jednej strony na boku brzucha. :-)

reklama
Wczoraj pisalam,ze moj nie ma czkawki, a tu prosze- wlasnie czuje regularne pukanie w dole brzucha :-D Chyba sie odwrocil glowka do dolu, skoro tam czkawke czuje :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry