reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

Jak całe łóżeczko ubiorę jak trzeba..jak wszystko poschnie..to zrobię fotki całości a potem pochowam do grudnia:-)Ciągle łażę do sypialni i nie mogę się napatrzeć:-)Gdyby nie allegro..nie miałabym nigdy takiego zestawu i..gdyby nie moje teraźniejsze zamówienia na portrety i akwarele ..nie miałabym nowego łóżeczka..a tak zarobiłam, pozbierałam grosik do grosika i jest!(niestety wszystkie rzeczy na dzidziusia mogą być kupione tylko jak cos dorobię, bo z samej pensji Męża to ledwo przędziemy do 10-tego do 10-tego..i tak jestemy na minusie..wiec każdne zamówienie to łaska z niebios i dodatkowa rzecz dla dzidzi..na łóżeczko czekałam prawie 5 miesięcy.ale sie udało!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny !!!!!! Wszystko przepiekne i czadowe !!!!

A moje kochanie chyba dzisiaj zamowilo z tajniaka łóżeczko te upatrzone przeze mnie :tak:.Tak podejzewam :-D.Powiedzial tylko ze czeka mnie niespodzianka w tygodniu :) :tak:sie nie moge\doczekac

wiec ja poprzegladalam co tez siostra przywiozla i narazie nie bede tego focic bo by mnie braklo !! ale glownie to sa koszulki i kaftaniczki /kiedys body byly ewenementem/ glownie w malusich rozmiarach !! mam maaaase ciuszkow w rozmiarze 56 i wiekszosc wogole nie uzywanych !! no ale te sa najmniej przydatne bo dziecko czesto zaraz po urodzeniu jest wieksze i trzeba ubierac w 62 !!

Jak wspomnialam na watku glownym i ja zaczelam zakupy dlo mojego kurdupelka. Jako ,ze nie mamy zadnych dzieci w rodzinie nie bedzie zadnych spadkow a ,ze nie ma tu sklepow z uzywana odzieza nie pozostalo nam nic innego jak wybrac sie na zakupy do sklepow w centrum handlowym. A czemu nie ma sklepow z uzywana odzieza? BO TU SA INNE REALIA NIZ W NASZEJ POLSCE. To przykre , ze tu zakup ciuszkow to zaden wydatek a w Polsce trzeba sie niezle nawyginac ,zeby na cos odlozyc. Dla przykladu podaje kwoty jakie wydalam. Zaznaczam ,ze ciuszki nie sa byle jakie. Sa z bawelenki , ladnie wykonczone i na 100% nie zniszcza sie po jednym praniu.

I nie patrzcie na to ze to sa euro tylko na stosunek wydatku do wyplaty. Czyli 1euro = 1 pln jako ,ze tu zarabia sie okolo 2000 euro tak jak i w polsce okolo 2000 pln. (oczywiscie generalizuje).

Moje malusie- kochane body , z ktorych beda wystawaly tlusciutkie raczki i nozki :) - cena za 10 sztuk w opakowaniu - 6,5 euro !!! Kupi sie w Polsce za 6,5 pln???

Body , ze tak powiem na wyjscie 10 euro za dwie sztuki.

Pajacyki welurkowe po 10 euro

Do tego troszke ciuszkow , ktorych ceny kszatltuja sie w ganicach 10-25 euro z tym ,ze sa to ciuszki firmy GAP. Podobne w tanim sklepie mozna dostac i za 5-15 euro.

I jeszcze tylko te roskoszne parpetusie na male nozie :) Tak na marginesie 1,5 za sztuk 4.
I co tu sie dziwic ,ze irlandki maja po 6 dzieci a 4 to zwykla sprawa jak ubranka czy pieluchy kosztuja tyle co u nas chleb :(.
Dziewczyny z anglii pewnie wiedza o czym pisze.

Ostatnia edycja:
emwu, powaliłaś mnie na łopatki tymi cenami...
a jak ludzie zarabiają na takich ciuszkach na allegro! next, disney, gap, mothercare, early days... żeby ubrać dziecko w ciuszki, które nie będą do pierwszego prania, trochę kasy trzeba wydać :baffled:
dobrze, że są second handy...

emwu, powaliłaś mnie na łopatki tymi cenami...
a jak ludzie zarabiają na takich ciuszkach na allegro! next, disney, gap, mothercare, early days... żeby ubrać dziecko w ciuszki, które nie będą do pierwszego prania, trochę kasy trzeba wydać :baffled:
dobrze, że są second handy...

ja wlasnie dostane cala pake rzeczy z anglii do sprzedania na allegro !!! kumpela kupuje na wyprzedazach i wysyla nam do polski :) nawet przeliczajac na zlotowki po kursie funta to wyjdzie to taniusko skoro wlasnie 10pak body tam agata kupila za 4 funty !! wychodzi przeliczajac po mniej niz 3 zeta za sztuke !!! u nas nie do kupienia !!

reklama
Do góry