reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

Mea..o jak będą ciuszki to aj chętnie też pooglądam:-)Gratuluję fotelika!!!My kupujemy z wózkiem JEDO..myślałam ze to maxi cosi..a tu Jedo zrobił niemalże wierną kopię maxi cosi!!Fotelik JEDO BERBERO no i przystępna cena jak na nowy!

Dagmar-buziak!:-)Dzisiaj łózio rozebrane (tzn pościele, łózio stoi i się wietrzy) baldachim do prasowania a reszta miękkich rzeczy (rożek, ochraniacz itd) do prania poszła

A ja bym nie mogła..nic nie mieć..ciągle mi się wydaje że urodzę przedwcześnie i chcę mieć spokój, że wszystko jest..;-)Poza tym..nie stać by nas było na jednorazowy wydatek "na wszystko" nawet w przeciągu 2 czy 3 miesięcy..dlatego ja tak zbieram od początku ciąży, to rzeczy w lumpie, tu pieluszkę itd..Ceny rzeczywiście...drogo u nas..Emwu zazdroszczę!A wózek..kochani dziadkowie obiecali kupić..wiec na początku października zamawiamy Jedo Fyn 4DS..czeka się na niego nawet do 7 tygodni!

Ostatnia edycja:
reklama
Mówicie, że ceny w Polsce strasznie wysokie. A ja wszystko tam kupowałam, bo dużo taniej niż w Szwecji wynosi. Może zamiast wyprawy do Polski powinnam raz do Anglii się przelecieć i tam kupować? :confused: Choć teraz to już po zawodach, bo praktycznie wszystko już mamy. Ale jak czytam porównywanie cen to włos mi się jeży... Tu byłam szczęśliwa, gdy udało mi się kupić bluzy na pchlim targu po 20 koron, czyli jakieś 10 zł za sztukę. Ale jakbym miała iść do sklepu i wydać 150 koron na jedną rzecz z wyprzedaży to już nie bardzo raczej... a takie są ceny w H&M i podobnych. I tak, też staram się nie przeliczać, skoro tutaj niska pensja to jakieś 20 tys koron, czyli koło 10 tys zł, więc te 150 koron to niby jak 15 zł. Ale jak pomyślę, że za tą cenę (jakieś 70-80 zł) mogę mieć ileś takich samych rzeczy w Polsce to wąż mi syczy w kieszeni ;-) O wózkach za 7-10 tys. koron nawet nie wspomnę...

Mea..o jak będą ciuszki to aj chętnie też pooglądam:-)Gratuluję fotelika!!!My kupujemy z wózkiem JEDO..myślałam ze to maxi cosi..a tu Jedo zrobił niemalże wierną kopię maxi cosi!!Fotelik JEDO BERBERO no i przystępna cena jak na nowy!

my ogladalismy ostatnio wozek z jedo i powiem ze mi nawet przypadl do gustu !! jedyne co to mi sie kolory wydawaly jakies takie smutne ... a co do fotelikow to wlasnie pan w sklepie pokazywal nam taka tabele bezpieczenstwa roznych modeli i chyba to nas przekonalo do maxi-cosi i to wlasnie do modelu Cabrio a nie City ... no i to ze ten model mozna wlasciwie do wiekszosci wozkow wpiac !! druga rzecz to baza ale narazie nie znalazlam w dobrej cenie wiec moze sie okazac ze bedzie bez ...

Mówicie, że ceny w Polsce strasznie wysokie. A ja wszystko tam kupowałam, bo dużo taniej niż w Szwecji wynosi. Może zamiast wyprawy do Polski powinnam raz do Anglii się przelecieć i tam kupować? :confused: Choć teraz to już po zawodach, bo praktycznie wszystko już mamy. Ale jak czytam porównywanie cen to włos mi się jeży... Tu byłam szczęśliwa, gdy udało mi się kupić bluzy na pchlim targu po 20 koron, czyli jakieś 10 zł za sztukę. Ale jakbym miała iść do sklepu i wydać 150 koron na jedną rzecz z wyprzedaży to już nie bardzo raczej... a takie są ceny w H&M i podobnych. I tak, też staram się nie przeliczać, skoro tutaj niska pensja to jakieś 20 tys koron, czyli koło 10 tys zł, więc te 150 koron to niby jak 15 zł. Ale jak pomyślę, że za tą cenę (jakieś 70-80 zł) mogę mieć ileś takich samych rzeczy w Polsce to wąż mi syczy w kieszeni ;-) O wózkach za 7-10 tys. koron nawet nie wspomnę...
decydowanie lepiej do Anglii :tak: Ja przed wyjazdem nawet sobie za dużo ciuchów nie kupuję, bo mi się po prostu nie opłaca..

nie stać by nas było na jednorazowy wydatek "na wszystko" nawet w przeciągu 2 czy 3 miesięcy..dlatego ja tak zbieram od początku ciąży, to rzeczy w lumpie, tu pieluszkę itd..Ceny rzeczywiście...drogo u nas..Emwu zazdroszczę!A wózek..kochani dziadkowie obiecali kupić..wiec na początku października zamawiamy Jedo Fyn 4DS..czeka się na niego nawet do 7 tygodni!

Ja zbieram pieniążki od początku ciąży na wyprawkę. Więc to może będzie i jednorazowy wydatek, ale kasa składana kilka miesięcy.
Ja też mam obiecany wózek od dziadków :-)
Stracha przed przedwczesnym porodem ma chyba każda z nas... Jakos mi narasta zawsze przed wizytą u ginki. Nie wiedzieć czemu. Potem się uspokajam na kilka dni i ... od nowa.
Ja zaczynam być gotowa na zakupy własnie do porodu i kilka pierwszych dni, ale reszta daleko ode mnie.

A tak z ciekawości... możecie spróbowac zrobić listę kupionych rzeczy? Może któras kupiła czegos za dużo i teraz to wyjdzie na jaw :-)?
Na zajęciach w szkole rodzenia mówili, że ok. tydzień - dwa przed porodem kobiety zwykle maja napad wicia gniazdka. I wtedy kupują np. 11 czapeczkę (to niemal cytat) :szok:

Może ja po prostu czekam na ten sygnał ;-)

Ja zbieram pieniążki od początku ciąży na wyprawkę. Więc to może będzie i jednorazowy wydatek, ale kasa składana kilka miesięcy.
Ja też mam obiecany wózek od dziadków :-)
Stracha przed przedwczesnym porodem ma chyba każda z nas... Jakos mi narasta zawsze przed wizytą u ginki. Nie wiedzieć czemu. Potem się uspokajam na kilka dni i ... od nowa.
Ja zaczynam być gotowa na zakupy własnie do porodu i kilka pierwszych dni, ale reszta daleko ode mnie.

A tak z ciekawości... możecie spróbowac zrobić listę kupionych rzeczy? Może któras kupiła czegos za dużo i teraz to wyjdzie na jaw :-)?
Na zajęciach w szkole rodzenia mówili, że ok. tydzień - dwa przed porodem kobiety zwykle maja napad wicia gniazdka. I wtedy kupują np. 11 czapeczkę (to niemal cytat) :szok:

Może ja po prostu czekam na ten sygnał ;-)

czapeczek mam ze 20 !! koszulek i kaftanikow 2 worki !! spioszkow 1,5 reklamowki ... worek skarpetek i bucikow ... jakies bodziaki i takie tam, 2 kombinezony /w 2 rozmairach/ :) z tego kupilam: 2 body, 3 pajacyki i rekawiczki niedrapki - to kupilam nowe ... z uzywanych kupilam jedne biale spioszki, spodniczke, niebieskie spiochy z kaftanikiem, body i czapeczke :) ... chyba nie tak duzo co ?? wiem ze u mamy kilka pajacykow i body jest /powiedziala ze mi nie da bo sie musi napatrzec/ rzeczy typu pieluchy, posciele i tego typu pierdolki "splywaja sukcesywnie"

czapeczek mam ze 20 !! koszulek i kaftanikow 2 worki !! spioszkow 1,5 reklamowki ... worek skarpetek i bucikow ... jakies bodziaki i takie tam, 2 kombinezony /w 2 rozmairach/ :) z tego kupilam: 2 body, 3 pajacyki i rekawiczki niedrapki - to kupilam nowe ... z uzywanych kupilam jedne biale spioszki, spodniczke, niebieskie spiochy z kaftanikiem, body i czapeczke :) ... chyba nie tak duzo co ?? wiem ze u mamy kilka pajacykow i body jest /powiedziala ze mi nie da bo sie musi napatrzec/ rzeczy typu pieluchy, posciele i tego typu pierdolki "splywaja sukcesywnie"

samych zakupów niedużo, za to zapasy na rok :-) tylko coś rękawiczek mało ;-)

Jezeli ktos bedzie w anglii to polecam wybrac sie na tak zwany car booty sale,czyli pchli targ.ja tam kupilam duzo rzeczy za 20 pensow za sztuke,oto kilka z nich:tak:

Załączniki

• DSCF9524.jpg
    DSCF9524.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCF9529.jpg
    DSCF9529.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCF9531.jpg
    DSCF9531.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF9532.jpg
    DSCF9532.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 34
Zrobiłam zdjęcie zbiorcze tego co mamy na miejscu. Straszny bałagan, ale trudno :zawstydzona/y: Większość z tego to ciuszki, choć jest kilka pieluch, fotelik, kosz na pieluchy i przewijak. W Polsce czekają na nas wanienka, wózek, mata edukacyjna i mnóstwo innych większych rzeczy (głównie po bratanku i z allegro). Jak będę miała kiedyś czas to porobię zdjęcia niektórych ciuszków, choć jeszcze nie zabrałam się za ich pranie ani układanie - leżą jak przyjechały :zawstydzona/y:

2.jpg

reklama
I ciag dalsz...

Załączniki

• DSCF9509.jpg
    DSCF9509.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCF9511.jpg
    DSCF9511.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCF9512.jpg
    DSCF9512.jpg