reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

Nessi 7tys m2 to ja bym sie nawet nie zastanawiala. My mamy 2 tys i jest sie gdzie ganiac. Spokojnie mozecie podzielic to na kilka dzialek i postawic domek za free :).

Marta - sliczny domek. Widze jednak ,ze macie spora roznice miedzy powierzchnia uzytkowa a po podlogach. My co prawda tez mamy sporo skosow ale uzytkowej jest 189 a po podlogach 200. :eek:.

Zazdroszcze ,ze juz macie zagospodarowana dzialke . U nas juz mebelki zaczynaja wstawiac a dookola domu bagno :).

Lilijko - nigdy nie przyszloby mi do glowy ,zeby w bloku zamienic pokoje tak jak Wy to zrobiliscie (maly-goscinny, duzy-sypialnia) . Musze jednak przyznac ,ze pomysl rewelacyjny i nie wiem czemu inni o tym nie mysla :).

reklama
Lilijko - nigdy nie przyszloby mi do glowy ,zeby w bloku zamienic pokoje tak jak Wy to zrobiliscie (maly-goscinny, duzy-sypialnia) . Musze jednak przyznac ,ze pomysl rewelacyjny i nie wiem czemu inni o tym nie mysla :).

my tak mielismy bardzo dlugo ze goscinny byl w malym pokoiku a w duzym bylo lozko i nasze wieeeelkie biurko :) ale tu nie mozna bylo wstawic lozeczka wiec spowrotem sypialnia poleciala do malego pokoju :)

Dziękuję Kochane!A jak wszyscy na nas szczekali, że to co za głupi pomysł tak urządzać..a teraz cicho siedzą i zazdroszczą, że mamy tyle miejsca;-)Ja to juz widziałam oczyma wyobraźni jak to będzie wyglądać. Dzieki temu, że nie mamy mebli ten mniejszy pokój nie wygląda na zagracony i tez jst w nim jeszcze oddech:-)Każdy, kto ma w swej rodzinie dzieci, czy to swoje, czy np. rodzeństwa etc., doskonale wie, jak najmłodsi lubią grymasić przy stole i jak ciężko jest namówić ich do jedzenia np.. warzyw. Trudno się dziwić. Dla dzieci, pojęcie „zdrowe odżywianie”, czy „zdrowa żywność” kojarzy się raczej tylko z rozgotowanym szpinakiem, o ile w ogóle mają o czymś takim pojęcie. Dlaczego tak jest? najprawdopodobniej dlatego, że ich najbliższe otoczenie, czyli, w głównej mierze, rodzice, sami ignorują zasady zdrowego odżywiania i jedzą, krótko mówiąc, niezdrowo.
Moda na zdrowe odżywianie to chyba jedna z najlepszych, jakie mogły się kiedykolwiek pojawić. Ciągle tworzone są nowe zdrowe diety, które, pomimo różnych założeń, co do ich stosowania, mają ten sam cel- poprawić jakość życia stosujących je osób. Zdrowa żywność jest coraz bardziej dostępna; już nawet w supermarketach, między słodyczami, a daniami w słoikach, znajdziemy półki z razową mąką, mlekiem sojowym, czy niesłodzonymi płatkami śniadaniowymi. Ktoś, kto prowadzi zdrowy styl życia, budzi powszechny respekt i zaufanie. Na zdrowy styl życia składają się różne elementy. Decyzja o zmianie swoich dotychczasowych nawyków, szczególnie w dzisiejszych czasach, łatwa nie jest, ale, jak zaraz się okaże, zupełnie niesłusznie. Oczywistym jest, że jedynym sposobem na to, by uniknąć problemu z nadwagą jest zdrowy styl życia, a w nim zawarte jest, przede wszystkim, zdrowe odżywianie. Świadomość tego, że zdrowa żywność nie ma negatywnego wpływu na naszą wagę, jest dość powszechna, ale, mimo to, często się o tym fakcie zapomina. Jak żyje współczesny człowiek? W pośpiechu i stresie, to na pewno. Codzienna gonitwa utrudnia dbanie o zdrowie. Zdrowy styl życia zdaje się dziś być tylko pustym pojęciem, które każdy zna, ale, nawet jeśli nie uważa go za banalne, tak właśnie je traktuje. Jak zdrowo żyć, gdy wszystko naokoło zmusza nas, by wciąż się gdzieś spieszyć? Długie godziny spędzane w pracy, ulice miast kompletnie zakorkowane w godzinach szczytu, hałas… i tak cały czas.

Marta..rozmarzyłam sie patrząc na wasz domek(śliczny i zgrabny)...wierze mocno, że i na sie uda mieć taki swój sielski kącik z ogrodem wiejskim:-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Kochane!A jak wszyscy na nas szczekali, że to co za głupi pomysł tak urządzać..a teraz cicho siedzą i zazdroszczą, że mamy tyle miejsca;-)Ja to juz widziałam oczyma wyobraźni jak to będzie wyglądać. Dzieki temu, że nie mamy mebli ten mniejszy pokój nie wygląda na zagracony i tez jst w nim jeszcze oddech:-)
Marta..rozmarzyłam sie patrząc na wasz domek(śliczny i zgrabny)...wierze mocno, że i na sie uda mieć taki swój sielski kącik z ogrodem wiejskim:-)

Oczywiście że świetny pomysł, bo ma być przede wszytskim wygodnie dla Was:tak:
Dziękuje raz jeszcze.

Emwu pow uzytkowa domu 170 m2 a podłogami wiecej bo i piwnica jest:tak:
Na tarasie celowo kupiłam i postawiłam cyprysy bo pusto było, na wiosnę bedziemy obsadzac, jeszcze jesienią udało nam sie trawę posiać;-) Co prawda bedzie dosiewana ale najwazniejsze ze za oknem troszkę zieleni jest;-)

Oczywiście że świetny pomysł, bo ma być przede wszytskim wygodnie dla Was:tak:
Dziękuje raz jeszcze.

Emwu pow uzytkowa domu 170 m2 a podłogami wiecej bo i piwnica jest:tak:
Na tarasie celowo kupiłam i postawiłam cyprysy bo pusto było, na wiosnę bedziemy obsadzac, jeszcze jesienią udało nam sie trawę posiać;-) Co prawda bedzie dosiewana ale najwazniejsze ze za oknem troszkę zieleni jest;-)

Kochana a my dalej nawozimy ziemie zeby wyrownac teren. Jeszcze studnie wkopyawac trzeba, nawodnienie robic, garaz wolnostojacy budowac. O roslinkach na wiosne marze i chrzcinach w czerwcu w ogrodzie ale jakos marnie to widze.:crazy:. No moze jeszcze sie uda - nadzieja ma kolor zielony :)

reklama
marta ... tylko pozazdroscic sliczny domek (jak z bajki) miec taki na wlasnosc.... ja to bym sie cieszyla nawet z kawalerki na wlasnosc:-:)-:)-( mozna pomarzyc .... Trzeba siedziec i wynajmowac u kogos w dodatku kawalerke ehh :-:)-:)-(

Do góry