reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś oprócz mleczka?? Mniam...

reklama
Widze że pisałyście ile i co jedzą dzieciaczki. Celinka je tak

Śniadanko 8:30-9:00
180 ml Sinlaka do picia
Drugie śniadanko 11:00
150 ml kaszy ryżowej z malinami na bebilonie pepti łyżeczką
Obiadek 14:00-16:00
250 ml zupki
Podwieczorek 18:00
3szt. chrupki kukurydziane lub 180 ml kisielu mleczno-owocowego
Kolacja 20:00
250 ml kaszy ryżowej z malinami na bebilonie pepti do picia
W nocy
250 ml bebilonu pepti

W między czasie wypija 200 ml wody, bo herbatek i soczków nie lubi

Dziewczyny, co myślicie o powrocie do karmienia piersią?
Rozmawiałam ostatnio z połozną i powiedziała, że moge spróbować wrócić do karmienia piersią skoro mleko mi jeszcze nie zanikło, wystarczyło by raz dziennie. Bardzo mnie do tego namawia, a ja nie wiem co o tym mysleć.

reklama
Dziewczyny, co myślicie o powrocie do karmienia piersią?
Rozmawiałam ostatnio z połozną i powiedziała, że mogę spróbować wrócić do karmienia piersią skoro mleko mi jeszcze nie zanikło, wystarczyło by raz dziennie. Bardzo mnie do tego namawia, a ja nie wiem co o tym mysleć.

jagna, ja próbowałam z Julią i niestety się nie udało... było to po dwóch miesiącach po tym jak przestała ssac.. ale zupełnie nie wiedziała o co z cyckiem chodzi i jak do tego podejśc... ściągałam mleczko i dawałam butlą, ale to nie zdało rezultatu, gdyż mało się ściągało..laktator ściąga mniej efektywnie niż dziecko.. i sobie odpuściłam...
ale jagna próbuj, nic na tym nie tracisz...najlepiej chyba spróbowac w nocy, tak mi się wydaje ;-)

Do góry