reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Ja na razie robię soczki w domu. Był już jabłkowy i marchewkowy, i było tarte domowe jabłuszko. Kubiszon zje chyba wszystko co mu sie włoży do buzi bo aż sie trzęsie na widok łyżeczki:-)

reklama
U nas pierwszy raz bedzie jutro marchewka Hippa w sloiczku...:-D Kupiona jakis czas temu ale przez ten remont caly dalam sobie spokoj ze sloiczkami...Ale z drugiej strony czekalam az niunia skonczy te swoje 4 miesiace bo na sloiczkach napisane po 4 miesiacu...:tak: Ciekawe jak bedzie smakowalo mojej gwiazdce...oczywscie uwietrznie ta wielka chwile:-) :laugh2:

dzis na sniadanko byla marchewka:cool2: ...i bardzooooo smakowala:-)...Kupilam tez w czoraj soczek jablko+koper wloski(HIPP) i rowniez Noemi smakowal...Herbatka jablko+melisa(MILUPPA) tez sie przyjela...Ale w nocy nie idzie mi dziecka oszukac herbatka...:no: musi byc butla z mlekiem i basta!!:baffled:

Rusalko, a Klaudusia nie oddaje tartego jabłka? My podalismy Otylce też kilka razy takie tarte ale oddawala tak do 30 minut, dlatego na razie zaprzestałam, a to tarte jabłko robiliście sami czy zakupione w słoiczku? Bo ja przygotowywałam sama i tak się właśnie zastanawiam czy aby te w słoiczku nie były lepsze..bo jednak już przetworzone w pewien sposób.

Sama tarłam jabłuszko..i Klauduśce przyjęło sie - tzn- nie oddała.;-)

Kurcze, jak tak Was czytam, to mnie skręca z zazdrości. Ja daję tylko cycka. W sumie na własne życzenie, bo chcę ją tak dociągnąć do 6 miesięcy, jak się uda, ale chętnie bym troszkę poeksperymentowała... Coś czuję, że się złamię i nie dociągnę szóstego miecha...

Ja też Aniu daję głównie- i można powiedziec, ze wyłącznie cycka..ale pozwoliłam sobie poeksperymentowac:)- ..jabłuszko dostała dopiero 4 razy...soczki..no mniej/więcej co drugi dzień..

Patrycjo, podgrzewasz smakołyki czy podajesz w temperaturze pokojowej?

Zazwyczaj podaje w temp.pokojowej...ale jak wprowadze cos z mieskiem bede podgrzewac...Kupilam bardzo fajne lyzeczki ktore jesli temp.pokarmu jest za wysoka przebarwia sie z ciemnego fioletu na rozowy..Lyzeczki sa z firmy Canpol -pakowane po 3 szt.(jenda mala+2 wieksze) za jedyne 8zl50gr.:-)

reklama
Kurcze, jak tak Was czytam, to mnie skręca z zazdrości. Ja daję tylko cycka. W sumie na własne życzenie, bo chcę ją tak dociągnąć do 6 miesięcy, jak się uda, ale chętnie bym troszkę poeksperymentowała... Coś czuję, że się złamię i nie dociągnę szóstego miecha...

Ania, to tak jak ja :-)

Do góry