reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Ale skoro wam tak dobrze idzie łyżeczką to chyba nie ma co kombinować...lepiej potem będzie mu szło inne jedzonko, a nie tak jak niektóre dzieci- kilkuletnie z butlą w ręku...

Może uda nam się bez butelki ale z drugiej strony trochę ciężko podać łyzeczka 250ml np kaszki, a ta butelka o której słyszałam to chyba jeszcze inny wynalazek był, taka jakby łyzeczka zakończone

A być może, chyba też gdzieś coś takiego widziałam - nie wiem czy też nie Medeli przypadkiem, a tą Habermana zaklinaczka polecała po prostu jako najbardziej zbliżoną techniką ssania do piersi matki...

Sylwia ja mam taką butelkę z łyżeczką i jest super. Kupiłam ją w Chicco, ale dawno temu i nie wiem czy jeszcze są, ale napewno była dużo tańsza niż te Medela. Zobacz, może mają jeszcze

u nas butla juz od dawna podaje maluszkowi soczek jabłkowy zozcięczony z wodą troszeczke na poczastek zjadl marchewki z jabłuszkiem bardzo mu zasmakowało a od tygodnia kacperek zjada kaszke bo mleko mu nie smakuje i sie nimnie najada w ciągu dnia jest na mleczku na noc dostaje kaszke izjada 200-250ml ok 10.30 usypia i budzi sie ok 7 rano wiec noce dzieki kaszkom mamy przespane a jak byl na samym mleczku to budzilsie o 4 nad ranem wszystko jest wporzadku z jego brzuszkiem i z kupkami nie ma problemu

Ale tu dziś cichutko. Ładna pogoda więc pewnie wszyscy na spacerkach. A u nas niestety strasznie dyma że głowę chce urwać. Olusia dostała dziś swoją pierwszą zupkę na obiadek. Zjadła połowę i poszła spać. A jak jej smakowała. Suuuper :happy:. No ale kaszek jeść nie chce :-(. Dałam jej dziś parę łyżeczek to mi wszystko zwróciła pięknie. Na szczęście brzunio miękki :-) :-)

reklama
Sumka, gdzie w Chicco kupiłaś ta butelkę?, bo te rzeczywiście sa niezbyt tanie ale i tak chyba sobie kupię.
Basiu jaki był skład tej pierwszej zupki? my za tydzień też startujemy z zupką!!

Do góry