reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Byłam wczoraj na wizycie u pediatry i od 4 miesiąca bedziemy wprowadzać zupkę = wg składników marchewka ziemniaczek pietruszka seler i miesko z kurczaka lub cielecina albo królik ilość mięska to koltlecik wielkości dłoni, wszystko a i 1 łyżeczka ryżu na 100 ml wody wszystko razem wrzucić zagotować a potem zmiksować, bedziemy też próbować owoców ze soiczków jabłuszka, marchewki, itp bardzo się cieszę bo po nowym roku do pracy a to już tak niedługo!!!

a my dzisiaj daliśmy małej soczek jabłkowy z bobofruta i bardzo jej zasmakował, podałam kilka łyżeczek, a potem musiałam ją oszukiwac i dawalam tylko zamoczoną łyżeczkę do polizania, a soczek tak zasmakował Otylce, że nawet sliniaczek wylizała:))) mamusi tez soczek posmakował hihihi

Klaudia uwielbia soczek jabłkowy i pije go już od ok 2 tyg.. Z 3-4 razy jadła tez tarte jabłuszko:) Uwielbia też herbatkę -koper włoski:)..

Rusalko, a Klaudusia nie oddaje tartego jabłka? My podalismy Otylce też kilka razy takie tarte ale oddawala tak do 30 minut, dlatego na razie zaprzestałam, a to tarte jabłko robiliście sami czy zakupione w słoiczku? Bo ja przygotowywałam sama i tak się właśnie zastanawiam czy aby te w słoiczku nie były lepsze..bo jednak już przetworzone w pewien sposób.

Ell ja najpierw dawałam Oli tarte jabłko ale nie chciała jeść i kupiłam słoiczek Gerbera i od razu je polubiła. Są słodsze i taka fajna papka lejąca, Ola bardzo chętnie je, a surowego nie chce. Może spróbuj tak.

Właśnie pediatra zaleciła mi najpierw podać jabłuszko ze słoiczka dopiero potem świeże. Dzisiaj była inauguracja soku z jabłka z gerbera powiem, że całkiem udana. Próbowałam wcześniej podawać soczek ze świeżego jabłuszka ale Wojtkowi raczej nie smakował. Marchewka jest the best.

reklama
Karolek jak na razie wciąga wszysto jak leci...były soczki kupne ale był też i soczek z jabłek działkowych - tyle że mój tata robił je w buteleczki i gotował - trochę kwaśne bo bez cukru ale mu smakowało

Do góry