reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Dla zainteresowanych alergiami: " Badania wykazują, że alergeny mogą byc za posrednictwem pokarmu przekazywane ssącemu dziecku. Przypuszcza się, ze poprzez wczesny kontakt z alergenami dziecko może nabyć nadwrażliwości na nie, co może niekiedy prowadzić do powaznej alergii w póżniejszym dzieciństwie. Porozmawiaj z lekarzem dziecka lub alergologiem, jezeli jesteś alergikiem lub występowała ona w rodzinie, po to by ustalić, czy są pokarmy, których powinnaś wystrzegać się w okresie karmienia." (cytat z "Pierwszy rok życia dziecka")

nie chcę żeby wyszło że jestem nadwrażliwa ale to wyjasnia czemu nie jem cytrusów i orzechów - moja lekarka i położna powiedziały mi żeby nie jeść :) wiadomo że te wszystkie badania nie są do końca pewne i sprawdzone ale jestem w stanie przeżyć bez tych smakołyków :)
No i tez dlatego dla dzieci już normalnie jedzących są tabele kiedy co wprowadzać - właśnie po to, by uniknąć ryzyka nadwrażliwości dziecka, ja mam takie tabele w poradniku który dostałam z próbkami bobo vity, jest bardzo fajny

No i tez dlatego dla dzieci już normalnie jedzących są tabele kiedy co wprowadzać - właśnie po to, by uniknąć ryzyka nadwrażliwości dziecka, ja mam takie tabele w poradniku który dostałam z próbkami bobo vity, jest bardzo fajny

Baska, a masz mozliwosc wrzucenia tutaj takiej tabeli zeskanowanej, albo z fotki?

Moje dziecko dostalo dzis cukinie z ziemiaczkiem...tak pannie "smakowalo" ze po 5 lyzecce wyzygala wszystko z nawiazka...Jak to sama posmakowalam to mnie cofnelo ale pomyslalam ze Noemi moze zje...Mamy jednak takie same upodobania ... :D:D

Ej, Pati, naprawde?! A Mati cukinie wsuwa az mu sie uszy trzesa! Zreszta jak sprobowalam, to nie bylo takie zle.... O gustach i tak dalej.....

A ja dziś pierwszy raz podałam małej butle i co i nie chce pić tego mleczka (wiadomo od mamy lepsze..) no i niewiem dalej będę próbowała kolejna próba wieczorem.Kupiłam butelkę z chicco tak mi się spodobała i ją kupiłam może małej nie odpowiadają te smoczki co są w tej butli trochę długie jak na moje oko ale próbowałam przełożyć smoczek z herbatki co z niego pije i też jak pociągła to zaraz wypluła to mleko.Na mój gust mleko dobre .TO JEST POPROSTU MAŁY CWANIAK.pÓŹNIEJ DOSTAŁA CYCA TO PIŁA AŻ JEJ SIĘ USZY TRZĘSŁY.oJ NIE BĘDĘ MIEĆ Z NIĄ ŁATWO!!!!

reklama
Do góry