reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

a my wcinamy biszkopty takie dla dzieci bezglutenu:-) ale za to numerem jeden sa mandarynki Wojtek wcina aż mu sie uszy trzęsą oczywiscie takie obrane z wszystkich skórek i błonek:tak: , efektów ubocznych nie ma tfu tfu. Wojtek też z apetytem zjadł taka spieczona skórke z prawdziweo wiejskiego chleba i tez mu nic nie było wiec z tym glutenem to raczej bym nie przesadzała jak nie ma w rodzinie zadnych alergii to raczej nic sie nie powinno dziac:tak:

reklama
moja znajoma której córeczka niedługo skończy roczek powiedziała ze od 6 mies daje normalne mleko z kartonu zamiast jakiejkolwiek mieszanki i powiedziała ze w jej stronach to normalka i nic sie dzieciom nie dzieje, mnie troche to zdziwiło powiem szczerze bo przecież to ma tyle konserwantów

no na gluten czy tym podobne rzeczy to nie ma u nas ale za to a owoce niektóre ja mam ale nic strasznego tylko gardło mnie strasznie potem swędzi jak zjem

Witam po długiej przerwie. DAwno mnie tu nie było nadrabiam zaległości.Ostatnio rozmawiałam z naszą pediatrą na temat właśnie glutenu i podobno mają jednak zalecać dla młodszych dzieci. Natomiast zazdroszczę wam że dajecie dzieciaczkom kaszkę z butelki. Moja Oli już chyba od dobrych 2 miesięcy mleka tak nie pija. Chyba uznała że już jest dość dorosła i mama musi łyżeczką dawać. Bo ze smoczka to tylko piciu może być, czyli soczek, herbatka. Mleczko NIE.

Jak nie ma ryzyka alergii to ok, ale u mnie jest bardzo wysokie bo oboje z mężem jesteśmy alergikami a u niego cała rodzina ma bardzo silne problemy - jego sporo młodszy brat miał azs i teraz jest na coś tam odczulany, do tego ojciec ma astme i brat ma astme...no i Karolka kiedyś też wysypało nie wiadomo po czym - więc my po prostu z grupy zbyt wysokiego ryzyka - a szkoda bo też bym chętnie dałą mu coś "ze swojego talerza" - tak zawsze zachłannie patrzy na jedzenie ;) No ale z drugiej strony wcale nie ograniczamy zbytnio wprowadzania nowości - je wszystko co jest dostępne do kupienia dla jego wieku, tylko mleka i śmietany jak w czyms jest to nie może :(

basiu 26 a próbowałaś z niekapka,może byłoby lepiej?

Próbowałam Beatko próbowałam. Ale bez efektu niestety. No ale jasną stroną tego jest to że Oli ładnie sama wcina czasem tą kaszkę, tzn. trzyma ze mną łyżeczkę i pakuje do buzi. Nie dziewię się jej że nie chce pić mleka bo dostaje Nutramigen a to tak śmierdzi i w saku jest tak ochydne że mnie odpycha.

Zrobiłam ostatnio duuuuże zakupy jedzeniowe dla Wojtka i próbujemy dalej. Wszystko mu smakuje (śmiejemy się, że można by mu dać trocin - też by pewnie zjadł;-)).
Próbuję mu też dawać soczek jabłkowy z kubka niekapka. Idzie średnio, tzn. kubek jest pyszny, ale picie ze środka - nie wiem. Niby jak coś już wpadnie do pyszczka o połyka. Ale w sumie nie mogę od Wojciaszka wymagać, żeby od razu pił.:tak:

reklama
Do góry