reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Dziewczyny, efekt kaszkowy taki sobie. Fakt, że obudził się później niż ostatnio, ale on nie ma bardzo regularnych godzin nocnej pobudki. Ale efekt nie musi być widoczny od zaraz. Zobaczymy co będzie za kilka dni. Zamierzam na razie trwać przy eksperymencie.

Mamusia, my bezmleczni, niczego nie doradze...

Mamoot, powodzenia w eksperymencie.

Patrycja, niestety nie wiem, ale jak bede w najblizszym czasie w sklepie, to spojrze.

Mamoot, dzieki za relację!
Basia, wiesz, że dopiero po Twojej informacji zobaczyłam, że na szpinaku z ziemniakami Hippa jest mleko pełne??? Normalnie wziełam za pewnik, że jak ciś jest od 4 miesięcy to tak jest - Miki dostał jak skonczył 5 miesięcy i na szczęście tego nie odchorował (a jadł kilka razy) ale dzis wstrzymałam ręke przed wsadzeniem do koszyka... Dzieki za cenne informacje!

Patrycja mi sie wydaje ze jest bo widziałem reklame w gazecie,
Mamoot myśle ze po zmianie trzeba czasu aby upewnic sie co do skutków, mam nadzieje ze będzie lepiej

dzięki Basiu to już z biszkoptami narazie pofolgujemy
a banany Oliwka wcina w najlepsze ale nie zauważyłam dzieki bogu zadnych zmian w kupce,a wiec mam tez nadzieje ze nie zaszkodza, dziś zjadła prawie całego

reklama
A u nas nowości :-) od kilku dni daję Martusi tarte jabłko z bananem rozgniecionym widelcem- wcina aż miło patrzeć :-)
Od czwartku byłyśmy u mojej mamy (dlatego tu nie zaglądałam- bo nie mają netu) i małe rewolucje żywieniowe. Martusia z dzikim apetytem jadła rosół z piersią z kurczaka- rosół normalny, taki jak sami jedliśmy, zmiksowałam mięsko z marchewką, wlałam rosołu tak żeby wyszła dość gęsta papka, smakowało jej szaleńczo. No i mama popukała się w głowę, jak powiedziałam, że nie daję Martuni normalnego mleka- powiedziała, że skoro piłam dużo mleka jak ją karmiłam, i nic jej nie było, w rodzinie nie ma skłonności do alergii, to mogę spokojnie spróbować dać jej rozcieńczone mleko i jak będzie OK to dawać ze 2-3 razy w tygodniu- więc dziś na śniadanie dostała bułeczkę zaparzoną mlekiem- jadła z apetytem, jak na razie skutków ubocznych nie widać i mam nadzieję, że się nie pojawią :-) tfu tfu

Do góry