reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Pati jak chcesz z butli to musisz dać więcej wody niż napisane na opakowaniu - zresztą o tym też tam pisza :) Normalnie jest na 150 ml wody około 5 łyzek kaszki - wychodzi z tego glut który ja daję rano Karolkowi łyżeczką, a wieczorem robię na swoim taką kaszkę bez mleka modyfikowanego lub kleik więc dokładnie ci nie doradzę ile tej wody do 5 łyżek dać żeby przeszło przez smoka

my jadamy zupki z mięskiem i jajeczkiem codziennie
pozatym pijemy cały czas NaN 2 z kleikiem ryżowym
czasem kaszkę owocową
mandarynki
biszkopty
banany
i kiełbase suchą liżemy

Heatherek niestety ale podejrzewam ze długo nie będę mogłą dawać normalnie jej jeść

Beata mam nadzieję ze dajesz biszkopty bezglutenowe!!!!!

heatherek- my tez jeszcze ubogo w jedzonku

wczoraj i dzisiaj probowal Mati banany z jabluszkiem ale mu nie smakuja, mam sobie zjadla - a slodkie to....
wpalaszowal za to zupke jarzynowa z porem....prawie caly sloiczke, zobaczymy efekty..
ale i tak naj naj jest ziemiak z maselkiem robiony przez mame...

ja tez juz sama nie wiem czy gotowac czy kupowac gotowe, bo tez w sklepie ekologicznym bym nie kupowal jarzyn i owocow...

a fakty ze sklady ze sloiczkow sa nieraz dziwne, juz kiedys pislam ze w zupce jarzynowej Gerbera bylo mleko pelne...i po co???

A ja dzis kupilam niuni biszkopty MILUPY od 6-go miesiaca...na bank bedzie wcinala tylko uszy beda jej sie trzasc...:-D:-D:-D i do tego kupilam papke mleczna z domieszka sucharka +gruszka...tez od milupy...i cos tam jeszcze ale nie pamietam...:-( pozniej napisze bo dupska nie chce mi sie podnosic...A i tak zaraz bede musiala wstac bo wsumie tylko tu po przepis na leczo wpadlam...Musze isc zaraz pichcic na te moje nieszczesne 25 !

Ania, banana z jabluszkiem dawalas takiego ze sloika? I nie weszlo?...
Ja zostaje przy gotowaniu, Mateuszowi bardziej smakuje. No i mam jakas tam pewnosc, co tam laduje (chociaz po moich, tfu przepraszam Mamoot, naszych studiach boje sie tego co siedzi np. w marchewce :baffled: )... bo przyznam ze przecier marchewkowy z sokiem z winogron stoi caly czas w szafce i boje sie go dac Matiemu :-D

Pati, smacznego zycze :-D dobre leczo nie jest zle :-D

nie Głuszku dawałam zwykłe tylko ze twarde,czy nie powinnam jeszcze jej dawac?niewiedziałem myslisz ze moga zaszkodzic?

reklama
No i mam jakas tam pewnosc, co tam laduje (chociaz po moich, tfu przepraszam Mamoot, naszych studiach boje sie tego co siedzi np. w marchewce :baffled: )...

taaa... no więc ja też mam dylematy. No i zastanawiam się, czy bardziej mu zaszkodzi potencjalny konserwant ze słoiczka albo jakieś świństwo w marchewce czy też spaliny z ul. Puławskiej.:eek: Niestety żyjemy w paskudnie zanieczyszczonym środowisku i niewiele na to można poradzić (chyba, że się mieszka tak jak Sylwia i Wojtuś). Nie można dać się zwariować. Oby nie uczulało.

Do góry