reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Dzis pierwszy raz Noemikosztowala ryz z warzywami i mieskiem -kurczaczkiem dokladnie:-D...
I nawet mnie to smakowalo:-D

pb110281pc9.jpg

A to moja zaba po jedzeniu-usmiechnieta i rozgadana...
PB110284.JPG

reklama
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. U nas przerwy w robieniu kupki to maksymalnie 2 doby, ale jak już zrobi to trzeba nos zatykać:baffled: I chyba już wiem, co jest największym winowajcą - marchewka z zupek. Dzisiaj Niuniek nie dostał zupki, a za to po raz pierwszy dałam mu troszkę nektaru śliwkowego Hippa i jest dużo lepiej - zrobił kupkę i co najważniejsze w ogóle nie ulewał.
Tylko teraz pozostaje pytanie: co z zupkami? Przecież powinien je w końcu zacząć jeść...

Tylko teraz pozostaje pytanie: co z zupkami? Przecież powinien je w końcu zacząć jeść...
Zupki jak najbardziej tylko musisz podawać dziecku wiecej picia herbatki soczki lub zwykławode tak jak zreszta wczesniej pisze baśka. No i sa dania bez marchwi bo gotowana marchew ma działanie raczej powodujace zageszczenie kupki w przeciwieństwie do surowej wiec staraj sie podawać również dania bez marchwi.:-)

Dziewczyny, jakie słoiczkowe dania podawałyście swoim maluszkom na początku rozszerzania diety? Ja zaczęłam od zuki jarzynowej, potem młoda marchewka z ziemniakami, ale jak już pisałam wcześniej Marcinek źle reaguje na marchewkę. Szukam więc dań bez marchwi, ale na razie znalazłam tylko dynię z ziemniakami i krem ze szpinaku z ziemniakami. Znacie coś jeszcze?
A czy któraś mama karmiąca piersią podaje dziecku kaszkę? Jeśli tak to jaką i na jakim mleku?

no niestety mamo Marcinka kiepsko u nas bardzo z tymi bezmarchewkowymi - nie ma wyboru i ja nic wiecej prócz tego co napisałaś nie spotkałam a sama chetnie bym podawala małemu cos bez marchwi lub z minimalną jej ilością
Ja podaję na kolację kaszkę ryżową bobovity - była jabłkowa, teraz malinowa, na razie na swoim mleku ale zamierzam niebawem spróbować na modyfikowanym - ale wtedy bedzie to mleczno-ryzowa bobovity

A jak wygląda teraz rozkład jedzeniowy dnia waszych maluchów? Tzn czy podajecie tylko zupki, czy zupki, deserki, soczki, kaszki? I o jakich porach?:baffled:

A wiec ja jak narazie znam bez marchwi jeszcze ziemiak+kalafior...Ale jak bede robila kolejne zakupy to sie rozejrze i sprawdze co tam jeszcze polecaja...

Sumka od kilku dni tez chce tu zadac to pytanie...Bo u nas jak narazie to jeszcze wprowadzanie...Ale staram sie dawac kaszki lub papki na sniadanie ,na obiad dostaje zupke lub cos podobnego a na wieczor mam tez w sloiczkach takie ciastkowe cos..wkleje jutro fotke..
Nie daje jeszcze takich posilkow solidnych...dostaje troche np. zupki a jak bardzo glodna to butla...

Ale powoli juz chce zaczac systematycznie podawac wszystko i zeby mialo to lad i sklad tylko nie bardzo jeszcze wiem o jakich porach....:baffled:

My jak na razie oprócz mleczka jemy zupkę mniej więcej w godzinach 12-13. Wczoraj Miki zjadł 1/3-1/2 słoiczka i zaprawił 100ml mleczka :-) Ale jak będzie zjadał cały słoiczek, t w tych godzinach tylko to dostanie (pierwsza zupka była marchewkowa, dziś jarzynowa i na tym na razie poprzestajemy). Jak skończy 6 miesięcy, to po południu będzie dostawał jakiś deserek i będziemy dawać inne zupki/dania. Jak na razie kaszki nie daję - jeszcze nie wiem kiedy wprowadzimy.

reklama
Zajrzałam na stronę Hippa, tak z ciekawości i znalazłam rozpiskę promocji produktów Hippa. Może Wam się przyda.

HiPP

Jeśli nie otworzy Wam się strona z promocjami, tylko strona główna, to na dole są "Produkty" i tam po prawej "Promocje".

Do góry