reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

a u mnie od wczoraj straszne ulwanie i szorstkie plamki na łydkach. Plamki były wcześniej ale to ulewanie okropne. Idę dziś do pediatry zobaczę czy to po zupkach czy coś innego

reklama
dziewczyny a unas ostatnio krostki na pupce sie zrobiły a słyszałam ze to może być od kaszki co wy o tym myślicie??czy ktoś z was zauważył podobną zmiane

A ja Wam zaprezentuję ciekawostkę. Jakiś czas temu zaczęłam zapisywać kiedy Wojtek je. Tak dla własnej orientacji, żeby zobaczyć, czy jest jakaś prawidłowość. Na zdjęciu widać, że zaznaczyłam kolejne dni i godziny.
I co?:baffled: Jedyna prawidłowość to jedzenie koło 20.00 po kąpieli. Z reszty możnaby jakąś abstarkcyjną serwetkę wyhaftować. :-)

u nas tez nie całkiem regularnie ale tego nie zapisywałam ale kiedys zapisywałam sen ale stało si e to monotonne bo w dzien niemal wcale a w nocy cała

Mamoot jak z daleka zobaczyłam to zdjęcie co wkleiłaś to myślałam, że to jakiś wzor na sweter czy cos takiego. Ale w sumie fajny pomysł tak zapisywać.
Mnie sie marzy żeby Kubas miał stare pory jedzenia spania itd ale jakoś niestety nie jestem w stanie nad tym zapanować. Sama jestem strasznie chaotyczna. Tracy Hogg miałaby u mnie miesiąc roboty :-) :-) :-) :-)

Ja stałe pory jedzenia mniej wiecej narzuciłam, oczywiście troche plus minus...ale mniej więcej 8,11,14,17, 20 i raz lub dwa w nocy i czasem lekkie podjadanie a raczej podpijanie przy usypianiu przez ze mnie - raz albo 2 razy dziennie. Ze spaniem jest trochę trudniej i kilkukrotnie się zmieniało ale najczęściej były 3 drzemki dziennie, dziś np 10-11, 13-14 i 16-17....wiecie co - dopiero jak to wypisałam to widzę że prześwituje przez to Tracy Hogg :) No ale niestety to co podałam to jest dzień idealny a chyba więcej jest tych odstępujących od normy-zwłaszcza jeśli chodzi o spanie

Sumko, ja właśnie po kilku dniach stwierdziłam, że bardziej to wygląda na wzór robótki ręcznej niż na harmonogram karmień....

reklama
Witam wszystkie czerwcowe mamusie i Wasze słodkie maleństwa:-)
My też jesteśmy z czerwca, napiszę coś więcej o sobie w odpowiednim wątku, jak znajdę trochę czasu:tak:
Póki co mam pytanie do dziewczyn, które oprócz piersi dają swoim brzdącom kaszki, zupki, deserki itp. Czy po takiej kaszce na przykład robicie jakąś konkretną przerwę zanim podacie coś innego, czy nadal karmicie na żądanie? Zapomniałam o to spytać lekarza. Ja dopiero od kilku dni rozszerzyłam dietę Maluszka i karmiłam go na żądanie, ale zauważyłam, że chyba się przejada, bo zaczął bardzo ulewać tymi "dodatkowymi" daniami.

Do góry