reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Ja mam tu problem z mlekiem dla małego. Ostatnio zapas z Polski mi sięskończył więc w sklepie kupiłam to co szwedki dają swoim dzieciom i oczywiście Mati tego ni w ząb nie chce jeśc tylko pluje :tak: Wygląda to okropnie i chyba też tak smakuje- ja w każdym razie nie próbowałam tylko dziś wyruszyłam do sklepu szukac czegoś innego. Kupiłam coś z HIPPA ale kwestia czy on to polubi- zaraz muszę to rozrobic i sprawdzic. Tu jest z mlekiem problem bo one długo karmią a od 4 miesiąca dają coś ala kasza tyle ze to jest normalnie z kukurydzy albo pełnozbożowe- do wyboru- no i to się rozrabia z wodą. Nie jest to gęste ale z mlekiem nie ma nic wspólnego :no:

reklama
I już jestesmy po próbie :tak: :laugh2: Jest sukces- butla opróżniona w kilka sekund. A już siębałam że spac nie będę bo nie mam go czym nakarmic :tak: ;-)

Pewnie wszystkie mamusie juz znaja, a wszystkie dzieciaczki juz jadly... ale ja wlasnie wczoraj odkrylam w sklepie DANONKI MEGA, dzisiaj je przetestowalam na Matisku... i dziala :-D:-D:-D
Problem z normalnym danonkiem byl taki, ze byl za maly :baffled: - zawsze musialy byc dwa... A tu, prosze, jeden kubeczek i dziecko zadowolone :-D:-D:-D Polecam.

W opakowaniu 4 po 80g, dwa rodzaje smakowe: truskawka i wanilia / banan, drugie brzoskwinia i gruszka / jagoda - mniam :-D

Heatherku, oczywiście, że Mega Danonki rulez!!!:tak::laugh2: Mój mały pasibrzuch dorzucił dzis do mega danonka Bakusia;-):laugh2:
bakurj2.jpg

Danonki znamy ale niestety u nas po danonkach była zielona kupka...z tym że już dawno więc musimy za jakiś czas powtórzyć próbę. Mój chętnie wcina jogurty jogobelli i bakomy - wszystkie jak leci :)
Mikuś - a ty jedz żebyś ciałka nabierał ;) fajny ten deserek wygląda - muszę u nas poszukać

Sandra juz od dawna wcina danonki i potrafi zjeść trzy na raz :tak: Wogóle to z niej głodomorek jest rano kaszka a potem właśnie danonek lub zamiennie kaszka łyżeczką na drugie śniadanko jabłko z bananem później je razem z nami obiad tzn podziubie a potem za 2 godzinki potrafi jeszcze słoiczek z gerbera wciąć, podwieczorek to bananek i na kolacje kasza w butli.

Rzadko tu zagladam ( praktycznie wogóle ) bo moja Zośka to straszny nie jadek :baffled::sick::sick:.
Je jak wróbelek a do tego bez większej chęci i radości ............
Tylko po kim to ona ma ( bo po rodzicach napewno nie ;-))

A Olka je jak smok, a dalej waży jak pchełka. Od kilku tygodni się zbuntowała - nie chce jeść słoiczków, więc zupełnie przestałam się przejmować i little monster je to co my. Jak my mamy grochówkę na boczku, to Ola je grochówkę na boczku. I jeszcze wędzone żeberka z zupy obgryza :):):) I czosnkową z grzankami i tartym serem nie pogardzi, i żurkiem. Je dokładnie to, co my. Muszę przyznać, że to wygodne :)

A mieszanki chyba jej nie będę dawać, bo ostatnio przypięła sie do mojego kubka z kakao za Łaciatym i wypiła cały, a nic jej nie było, więc chyba też z nami będzie piła kartonowe, jak już jej cyca ukradnę...

Ja się tylko zastanawiam, gdzie się te wszystkie ogromne porcje mieszczą w tym małym 7,5 kilogramowym ciałku :)

reklama
KasiuDe my też wcianamy Bakusie, ale Otylka woli waniliowy lub truskawkowy, biszkoptowy tez zje, ale widzę, ze mniej jej smakuje. Wcinamy tez wszelkie serki waniliowe Danio, Hugo, Danonki, Fantazje i kaszki Smakija:) Chyba nie ma dnia, aby czegoś z w/w nie zjadła.

Do góry