reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Ja też mleczko w każdej postaci. A najlepiej w proszku albo skondensowane coby było więcej mleka w mleku :-D

reklama
No to i ja się dołączę - też bardzo lubię mleko. Na Mazurach zawsze "prosto od krowy". :-) Potrafię wtedy dziennie z litr takiego wypić.

My z mezem tez z tych mlecznych tyle, ze maz pije chude mleko (ja to nazywam biala woda) bo potrafi litr dziennie przy sniadaniu wypic i twierdzi, ze takie jest zdrowsze przy takiej ilosci a ja wole to 2% lub pelne. Julkowi daje sporadycznie (bo wole dawac jogurt naturalny, za ktorym sama przepadam:-)) ale jak daje to pelne bp maluchy potrzebuja troche tluszczu:-)

ja tez zawsze mleko lubila ale ostanio mnie mleko nie lubi i jak sie napije to mnie boli zoladek, a wszytkie przetwory mleczne oki:))))
a moje ulubione to mleko 'Mackowy'

my też lubimy mleczko, :tak:
w moim przypadku to nawet sprawdza sie hasło "pij mleko bedziesz wielka"
w końcu rozmiar 44 do którego ostatnio "urosłam" to nie byle co!;-)
za to za jogurtami to jakoś nie przepadam, wole kefirek
no i takiego prosto od Mućki też nie lubię , zapach mi nie pasi, najlepsze UHT z łowicza 2%

Ja też lubię mleko ale nie mogę go pic na śniadanie bo właśnie żołądek mnie boli. A od krowy to też sięnie napiję:-D A tak wogóle to lubię mleko słodzone w puszce i śmietanę kremówkę ale teraz jestem przecież na diecie to nie chcę sobie smaku robic:-D

Dziewczyny sęk w tym że ja też bardzo lubię mleko ale po takim świeżym miewam coś na pograniczu bólu żołądka, wzdęcia i biegunki :( Takie przetworzone z kartona znoszę już dużo lepiej :):) no i piję 3,2% - jak już szaleć to szaleć :)

Dosyc już tego mleka. Ile pic będziecie?! :-D Trzeba by coś mocniejszego może? :-D
A Mati stał się smakoszem jajecznicy z pomidorami- chociaż jeden w rodzinie:tak: :-)

reklama
ja nie cierpię mleka - zawsze tak było. Zawsze miałam po nim problemy z brzuchem i jelitami. Ani za jogurtami nie przepadam anie za maślanką ani za kefirem. Z nabiału lubię tylko biały i żółty ser i masło (acha i mleczko do kawy to niebieskie ;-) )

Do góry