reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

pomysł z pocztówkami super !!!
ja małemu już sama ugotowałam pomidorówkę, ogórkową, z buraczkami dzisiaj dostanie z brukselką.. i jak na razie ( oby nie zapeszyć) je w maire chętnie...
dałam też małemu Miśkopyt oj spodobały mu się bardzo !!
Danona dostał dzisiaj pierwszy raz i tu mam do Was pytanie ile podajecie małemu jednorazowo? bo ja dałam mu na deserek i zjadł 2

reklama
Fusik moja tez zajada dwa bo po jednym krzyk o wiecej!!!! A czasami zje jednego ale tego wiekszego...dzis nawet monte skosztowala...:tak: :-)

A Wojtek nie lubi Danonków ale za to serek Danio uwielbia no i ostatnio dałam mu parówki takie dla dzieci wcinała aż mu sie uszy trzęsły a parówki zagryzał buleczka tylko musztardy na talerzu brakowało:-D

A u nas ostatnio na sniadanie tost maslany z maselkiem i np.szyneczka lub serem...Do tego herbatka....Niuni bardzo smakuje...A kaszki to juz tak srednio,jak widzi ze my jemy buleczki lub chclebek to ona tez musi...:tak::-):-):-):-)

Przeczytałamw poradniku, że od 10 miesiąca dziecko powinno zjadać na obiad dwa dania. Dla mnie to szok, bo Marcinek ledwo zjada 150 ml zupki, a gdzie do tego drugie danie:szok: No ale dzisiaj spróbowaliśmy zamiast "misz-maszu" zjeść "prawie-dorosłe" drugie danie:-D :-D :-D

A ja znow z opoznieniem:-(

U mnie dzis w koncu ogorkowa :-) Ale pycha wyszla-normalnie zajebista kucharka jestem no:cool2::-D:cool2:

Pati alez sie usmialam. Oczywiscie nie ze zdolnosci ale z samoopisu:-)

Mamoot, Sumka fajny pomysl z wymianka danych i kartkami:-)

Sylka parowki dla dzieci to takie ze sloiczka Gerbera czy normalne wieksze w foli? Bo ja tu tylko takie w sloiczku widzialam i jakos do tych to nie mam przekonania:-(

Asia i jak rezultaty podania niemal 'prawie-doroslego' dania? ;-) Smakowalo Marcinkowi? Wszystko spalaszowal (na oko to dosc spora ta porcyjka)?

Kurcze dalabym Julkowi tez wiecej poprobowac z wlasnego talerza ale my obiad jemy pozno bo o 19 i wowczas nie chce juz mu dawac wynalazkow na noc. A tak oddzielnie dorosle danie gotowac to sie nie za bardzo chce - no ale chyba trzeba sie bedzie zmobilizowac.

Asiu ale ładnie obiadek przygotowalaś dla Marcinka- oj nie ma nawet o co pytac, na pewno musiało smakować:)

reklama
a u nas dzisiaj po prawdziwym obiadku Otylka zwymiotowała, zreszta dopiero zaczynala jeść, prawdopodobnie zakrztusiła się kurczaczkiem, a powiem wam tylko tyle, że posiekalam go tak drobno jak tylko się dało! nie wiem kiedy ona nauczu się gryżć, bo jak na razie to wszystko połyka:sick:

Do góry